Societat

Dos centenars de veus marxen de Salt a Girona per la dignitat

La reivindicació de fàrmacs per a malalts d'hepatitis C se suma a les de la PAH, sindicats i altres entitats socials

Uns dos centenars de persones van participar ahir al matí en la tercera edició de la Marxa per la Dignitat, convocada per la Xarxa de Lluita pels Drets Socials entre el nucli de Salt i la plaça del Vi de Girona. La caminada, d'uns quatre quilòmetres, va començar al recinte saltenc de la Coma Cros, on es va reivindicar que la cinquantena d'entitats de l'ateneu puguin decidir sobre la gestió de l'espai.

Durant el recorregut, els manifestants van fer diverses aturades per incidir en diferents drets. En la primera, davant una sucursal bancària de la plaça de Santa Eugènia, diversos membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca van fer balanç dels prop de quatre anys d'activitat i van denunciar que “ni s'està recuperant l'economia, ni s'estan aturant els desnonaments” de famílies que perden la llar. També van criticar els sis milions en dietes repartits entre els directius de Catalunya Caixa en els darrers anys de l'entitat.

En la següent parada, davant la seu de la Generalitat, la portaveu dels Afectats per l'Hepatitis C, Deborah Ceballos, va demanar l'accés universal als fàrmacs que guareixen la malaltia, i va censurar el “respecte escrupolós ” dels governs als interessos dels sectors privats “mentre es retallen recursos a la sanitat pública”. Pau Gálvez, de CCOO, va posar la vaga dels treballadors d'A.J. Ruz com a exemple de defensa dels drets laborals.

Finalment, davant l'Ajuntament gironí, Flora Ridaura, de Càritas, va llegir el manifest conjunt de les prop de 30 entitats que donaven suport a la marxa. El text denuncia que “el poder financer colla els ciutadans amb els diners que li han prestat” i reivindica, entre d'altres, la dació en pagament amb efectes retroactius, el dret a una renda mínima personal i a accedir a subministraments de llum, aigua i gas, i el tancament dels centres de reclusió d'immigrants.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia