Societat

Revifa la denúncia pel nyap de la reforma de l'estació de tren de Premià

La plataforma veïnal critica la manca d'acció de les administracions per resoldre els errors d'una obra acabada el 2013

Faran noves mobilitzacions

L'estació de Premià de Mar va estrenar remodelació el maig del 2013 i Adif va fer publicitat de la millora en les mesures d'accessibilitat a les instal·lacions. La realitat, però, és molt diferent. La Plataforma Estació Premià, un col·lectiu de ciutadans que es van unir per reclamar solucions, ja va denunciar poc temps després del final de les obres que aquestes havien empitjorat l'espai i l'havien fet “menys accessible i menys segur”. En aquest sentit, els exemples s'acumulen: el pas subterrani d'accés a l'estació i de connexió amb la platja es va anul·lar i els usuaris han de creuar forçosament la carretera N-II pel semàfor si volen arribar directament; en l'ascensor de l'N-II no hi caven determinades cadires de rodes ni vehicles adaptats, i tant aquest com el de l'estació fa mesos que no funcionen, i el pas per sota les vies s'omple d'aigua de mar cada cop que hi ha llevantada, entre altres problemes.

El portaveu de l'entitat, Lluís Soler, assegura que la paciència dels usuaris del transport ja ha arribat al límit i acusa les diferents administracions implicades de “poca contundència per reclamar solucions” per afrontar una situació que no es resol malgrat la pressió feta per la ciutadania. “Fa un any vam passar el testimoni a l'Ajuntament, perquè enteníem que era feina de les administracions trobar una solució, però tot continua igual”, es queixa Soler. En la darrera assemblea de l'entitat es va decidir reprendre les mobilitzacions i cercar nou suport polític i social en els municipis veïns de Premià de Dalt i de Vilassar de Dalt “perquè es tracta d'un mitjà de transport que els afecta de ple”.

De moment ja s'ha fet arribar una moció a tots els grups municipals de Premià de Mar perquè sigui votada en el ple vinent, en la qual es reclama “fer les gestions necessàries, fins i tot emprendre accions judicials, per tal que es corregeixin els errors i les mancances de la remodelació de l'estació”. Paral·lelament, s'iniciarà també en breu una recollida de signatures de suport.

Des del consistori, el tinent d'alcalde de Territori i Participació, Antoni Subirà (CiU), admet el retard acumulat d'Adif per donar una solució. Tot i això, defensa la pressió “administrativa” que s'ha fet des de l'Ajuntament i recorda les accions dutes a terme per minimitzar els problemes, com ara il·luminar el pas de vianants de la carretera. “Hi estem a sobre i donem suport a l'entitat ciutadana, perquè la seva demanda és també la nostra i la que fem valer davant de la Generalitat i d'Adif”, manté. El dia 25 hi ha prevista una altra reunió.

LA XIFRA

10.000
usuaris
passen diàriament per l'estació de tren de Premià de Mar, que va ser remodelada el 2013.

LA FRASE

Demanem el suport polític unànime per exigir a Adif que es corregeixin els errors de l'estació
Lluís Soler
Portaveu de la Plataforma Estació Premià
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia