Societat

Un jove equip gironí en una final mundial de robòtica

El grup Salvauth Park guanya la fase espanyola de la VEX Robotics per tercer any consecutiu

A l'abril competiran durant tres dies als Estats Units

Per tercer any consecutiu, l'equip de robòtica Salvauth Park serà a la final mundial de la competició VEX Robotics. L'equip gironí, format per joves d'entre 15 i 17 anys, va guanyar la setmana passada l'edició espanyola de la competició, celebrada a Barcelona, i això els permetrà ser a la fase mundial, que se celebrarà als Estats Units els dies 16, 17 i 18 d'abril. Una fita més per a un conjunt que, a part de la competició VEX, també ha participat en dues finals mundials de la World Robotic Olympiad, una cita en què aquest any tornaran a competir durant el mes de juny o de setembre. En les dues edicions anteriors de la fase mundial de la VEX ja van aconseguir entrar al Top-10 mundial (de prop de 300 equips participants) en la categoria Programming Skills –en què no competeixen directament amb altres robots, sinó que lluiten en solitari per aconseguir el màxim de punts–, però aquest any encara en volen més. “Segurament serà l'últim any en què podrem competir tot el bloc de l'equip, així que volem anar a guanyar i no només a participar”, afirma Guillem Martínez, un dels membres de l'equip. Tot i això, reconeix que “hi ha equips amb un pressupost molt més alt que el nostre” i, per tant, sap que serà complicat. “En la competició normal és molt difícil quedar ben qualificats, però en skills tenim més possibilitats, és el que ens va millor”, conclou.

Durant aquest temps previ a la competició, però, bona part dels seus objectius estaran centrats, principalment, a buscar el finançament d'alguna empresa patrocinadora per aconseguir diners per al viatge a la final.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia