Societat

Una plataforma veïnal es mobilitza contra el nou McDonald's de Girona

Els Barris Decidim ha recollit més de cent firmes en dues setmanes contra el nou sector comercial del parador del Güell

La plataforma veïnal Els Barris Decidim ha iniciat una recollida de signatures per mostrar el seu rebuig al nou sector comercial del parador del Güell, a tocar de l'escola Maristes, i de moment ja n'ha recollit més d'un centenar en només dues setmanes. A més, tenen previst fer una mobilització el dia de la inauguració del nou McDonald's. “No entenem com l'Ajuntament ha permès la construcció d'un local de menjar ràpid al costat d'una escola quan el que s'intenta és que els joves aprenguin a mantenir una bona dieta i a menjar saludablement”, ha lamentat una de les membres de la plataforma, Dolors Serra.

L'associació veïnal fa temps –des de l'anunci de la instal·lació a la zona d'un supermercat Lidl– que va començar a mobilitzar-se. Consideren que “no té cap sentit” la instal·lació d'aquest supermercat, que va obrir portes a finals de febrer. Com tampoc la construcció d'un altre supermercat, de la cadena Aldi, que també està previst que s'estableixi en aquest sector. Opinen que perjudicaran el petit comerç del barri. A més, critiquen que s'ha creat una “barrera” per accedir a les hortes de Santa Eugènia, “un espai que hauria de ser per a tots els ciutadans, de fàcil accés”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia