Societat

Mifas, a favor de canviar la llei de dependència

Recull signatures per presentar una iniciativa legislativa popular

L'associació de discapacitats físics de les comarques gironines, Mifas, s'ha adherit a la campanya de recollida de signatures per modificar la llei de dependència a través d'una iniciativa legislativa popular (ILP). Aquesta campanya, que porta el nom de Afirma els teus drets, signa contra el copagament confiscatori, ha estat impulsada pel comitè estatal de representats de persones amb discapacitat (Cermi) amb l'objectiu d'impulsar una reforma de la llei de promoció de l'autonomia personal i d'atenció a les persones amb dependència. L'objectiu és recollir 500.000 signatures a tot l'Estat i portar el canvi legal al Congrés dels Diputats perquè sigui debatut i aprovat. Segons va recordar ahir Mifas, hi ha en joc els drets d'1.200.000 persones en situació de dependència a l'Estat espanyol i de 140.000 persones a Catalunya. El termini màxim per presentar les signatures és el 31 de juliol.

La finalitat de la ILP és establir uns criteris justos i equitatius sobre l'aportació econòmica de les persones en el cost de les prestacions de determinats serveis (llars residències, residències i centres d'atenció especialitzada). “Els criteris que estableixen el tipus i la quantitat del copagament a què han de fer front els beneficiaris de les prestacions de servei de la dependència estan transferits a les comunitats autònomes, que, emparant-se en la manca de recursos a causa de la crisi, han imposat aportacions en molts territoris”, exposen els responsables de Mifas, crítics amb aquestes quotes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia