Societat

El copilot hauria ocultat que estava de baixa, segons la Fiscalia de Düsseldorf

Els investigadors troben el certificat mèdic estripat i altres documents que demostren que estava en tractament

El Ministeri Públic assegura que en els escorcolls al pid de Lubitz no s'ha trobat cap nota de suïcidi

El copilot de l'avió de Germanwings accidentat dimarts als Alps francesos, Andreas Lubitz, havia ocultat que estava de baixa laboral i rebia tractament mèdic, segons ha informat la Fiscalia de Düsseldorf. La Fiscalia de Marsella va revelar ahir que les converses de cabina enregistrades a la caixa negra de l'avió apuntaven a què el tripulant hauria presumptament estavellat l'aparell de manera voluntària.

El Ministeri Públic ha confirmat aquest divendres en un comunicat que el segon de bord del vol 4U9525 Barcelona-Düssdeldorf havia estripat un certificat mèdic de baixa per malaltia. Per aquest motiu, es creu que no havia informat a l'empresa que estava en tractament.

“El fet que, entre els documents localitzats, hi hagués baixes laborals estripades, actuals i per al dia del xoc, ens fa valorar provisionalment que el mort estava amagant la seva malaltia a l'empresa”, assegura el comunicat.

La Fiscalia explica també que en els escorcolls realitzats al domicili de Lubitz els investigadors han trobat “documents amb continguts mèdics actuals que apunten cap a una malaltia i un tractament adequat per part dels metges”.

La nota no precisa per quina malaltia havia rebut la baixa mèdica, tot i que aquest divendres la premsa alemanya assegura que havia patit un “episodi seriós de depressió” i “atacs d'angoixa” en el passat. La Fiscalia avisa que l'anàlisi de la documentació sobre el tractament mèdic que rebia el copilot “durarà alguns dies”.

D'altra banda, el comunicat assegura que en els escorcolls no s'ha descobert cap “nota de suïcidi ni una confessió”.

“Tampoc hi ha indicacions d'un context polític o religiós relacionat amb l'incident”, afegeix.

El govern alemany ha avançat aquest matí que la investigació no havia donat de moment cap “indici” de motivació terrorista.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia