Societat

ciència

Massagué lloa el rol en recerca de Barcelona

L'investigador català Joan Massagué, que dirigeix l'Sloan-Kettering Intitute de Nova York, va proposar ahir que tots els centres d'investigació que hi ha a Barcelona s'unifiquin en una gran institució. Es va referir, per exemple, a l'Institut de Recerca Biomèdica (IRB), del qual és cofundador; el Centre de Regulació Genòmica (CRG) i l'Institut de Ciències Fotòniques (Icfo). “No passa res si estan separats físicament. Que estiguin dispersos no ha d'impedir que es creï una gran xarxa local a Barcelona que els aglutini a tots en una gran institució”, va indicar Massagué, després de rebre ahir el guardó que atorga el Club d'Amics de la Clau de Barcelona.

L'investigador argumenta que fer un front comú suposaria “una gran oportunitat perquè Barcelona brilli encara més i converteixi la investigació i la ciència en el seu gran atractiu”. Un equip liderat per Massagué ha descobert fa poc com el càncer es torna resistent als fàrmacs i ha desxifrat la manera d'anul·lar el sistema de defensa de les cèl·lules tumorals, una recerca que es publica a la revista Nature.

redacció

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia