Societat

Cinquena jornada a la recerca de la segona caixa negra als Alps

Es preveu que el vent bufi menys fort que ahir i els helicòpters tingui menys dificultat per buscar indicis que contribueixin a la investigació

Aquest dissabte se celebrarà una missa en memòria de les víctimes a la catedral de Digne-les-Bains

Els equips de rescat francesos afronten aquest dissabte la cinquena jornada de rastreig de la zona dels Alps on dimarts es va estavellar l'avió de Germanwings, a la recerca de les restes dels 150 ocupants i de la segona caixa negra, que conté la informació sobre el vol. La primera caixa negra, amb la gravació dels sons a la cabina, va revelar que el copilot va estavellar l'avió deliberadament.

Està previst que aquest dissabte sigui un dia assolellat i que el vent bufi menys fort que ahir, en què aquest factor va dificultar molt els vols dels helicòpters. Les tasques dels serveis de recerca es divideixen en dos: per una banda, buscar indicis que contribueixin a la investigació, amb especial atenció a la segona caixa negra per poder completar la informació aportada per la primera. Per l'altra, hi ha helicòpters que se centren en traslladar restes de les víctimes fins a Seyne-les-Alpes, on s'ha instal·lat un laboratori que elabora les primeres tasques d'identificació. Aquesta tasca trigarà com a mínim uns deu dies.

A la regió alpina on es va estavellar el vol que unia Barcelona amb Düsseldorf es manté la solidaritat amb les famílies de les víctimes, que segueixen arribant-hi per acomiadar els seus éssers estimats. Aquest dissabte se celebrarà una missa en la seva memòria a la catedral de Digne-les-Bains, capital del departament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia