Societat

Tradició

Iniciativa turística al Barri Vell

Seguint la petjada del patró de Girona

L'Hotel Llegendes impulsa una escultura que recordi la llegenda de sant Narcís i en faciliti la difusió, just en el punt on va viure el màrtir entre el 304 i el 307

El peu es fa amb marbre de Carrara i la base, amb pedra de Girona

La llegenda explica que al voltant de l'any 304 sant Narcís vivia en una casa senyorial del sector del Pou Rodó i que, en escapolir-se dels seus perseguidors, va deixar una petjada en una de les finestres. La petjada, però, la va fer en sentit invers per fer veure que havia entrat a l'immoble quan realment n'havia sortit. Ara la Fundació Petjada de Sant Narcís vol fer més present aquesta llegenda amb una escultura situada a la terrassa de l'Hotel Llegendes.

Es tracta d'una obra feta per Gerard Ayats, al qual es va encarregar que fes un gran peu de marbre de Carrara. Se situarà en una base de pedra de Girona i tot el conjunt farà prop de 900 quilos i tindrà una alçada d'entre 120 i 130 centímetres. En concret, s'ha pensat que sigui a les confluències del carrer de les Mosques i del Pou Rodó. Amb la instal·lació de la nova escultura, es pretén que els grups de turistes que visiten la ciutat s'hi puguin aturar i que els guies els expliquin, davant d'aquest element, la llegenda que es manté viva des de fa més de 1.700 anys del que va ser bisbe, màrtir, sant i patró de la ciutat de Girona.

Si no hi ha cap entrebanc en la finalització de l'obra, que ja està molt avançada, la previsió és que la nova escultura s'instal·li unes quantes setmanes abans de l'inici de l'exposició de flors, quan la ciutat s'omple de turistes. També s'està estudiant la possibilitat que s'hi incorpori una placa amb les paraules sort i feliç amb la voluntat que impulsi els turistes a fer-s'hi fotografies amb la intenció que amb el temps l'espai es converteixi en una icona de la ciutat, semblant a la Lleona de Girona, situada a pocs metres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia