Societat

Justícia i Pau de Girona obre demà els actes pels 40 anys

La commemoració s'inicia amb un homenatge a Modest Prats, un dels impulsors de l'entitat, coincidint amb el primer aniversari de la seva mort

Es vol que la celebració duri tot l'any

El 16 de febrer passat es van complir 40 anys de la creació del secretariat de Justícia i Pau a la diòcesi de Girona i l'entitat vol commemorar l'aniversari durant tot aquest any. El primer acte serà demà i consistirà en un homenatge al capellà i filòleg Modest Prats, que en va ser un dels impulsors i que va morir fa just un any. “Ens ha semblat oportú fer coincidir el primer aniversari de la mort de Modest Prats amb l'inici de la celebració del 40è aniversari de Justícia i Pau, ja que en Modest ens porta a les arrels de Justícia i Pau”, explicaven en un article a aquest diari fa uns dies Mon Marquès i Albert Quintana, expresident i president de l'entitat.

L'acte de demà

L'acte serà demà a les set de la tarda a l'església del Carme de Girona, el lloc on es va fer el primer gran acte de Justícia i Pau a la ciutat el 1975, quan s'hi va fer una vetlla de reflexió i pregària contra la pena de mort –en un moment en què era un tema candent– que va omplir el temple de gom a gom. L'eix de l'homenatge serà la lectura de cinc textos de Modest Prats, que seran comentats per cadascuna de les comunitats cristianes en les quals ell va participar: els parròquies de Vista Alegre, Medinyà i Vilafreser, el Mercadal, Sant Salvador, i el secretariat de Justícia i Pau. A la sortida de l'acte es donarà un opuscle amb els textos llegits i els comentaris que s'hi han fet. Les lectures aniran acompanyades de música de J.S. Bach, a càrrec de Jaume de Puig.

Celebració, tot l'any

Marquès i Quintana explicaven també en l'article publicat fa uns dies que s'ha previst la celebració del 40è aniversari de Justícia i Pau com “un procés que duri tot l'any”. En aquest sentit, es treballa perquè a través de diversos actes es “reculli el compromís de les persones i les campanyes de tot aquest període” i sobretot que serveixi per projectar l'entitat d'arrels cristianes “vers el futur amb energies renovades”.

LA DATA

16.02.75
és el dia
en què es va crear al seminari de Girona el secretariat de Justícia i Pau a la diòcesi de Girona.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia