Societat

Els misteris de Setmana Santa atrauen multituds

La processó del Sant Enterrament va omplir de gent els carrers del Barri Vell de Girona

Les poblacions de Sant Hilari Sacalm i Sant Climent Sescebes també es van omplir de visitants

Entre la tradició i la devoció, són molts els curiosos i els creients que aquests dies surten als carrers per veure què amaguen els misteris de la Setmana Santa. A les comarques gironines, ahir van haver-hi diversos epicentres de concentració humana, entre altres Girona ciutat, Sant Hilari Sacalm i Sant Climent Sescebes.

A Girona, puntualment, a les nou del vespre, i al toc de les campanes, va arrencar la processó del Sant Enterrament del Divendres Sant. Com és tradició, els primers manaies –que enguany celebren el 75è aniversari– van aparèixer per la portalada principal de la Catedral donant pas a una marxa lenta i picant les llances a terra. Darrere seu, els seguien les confraries i els passos que representen la Passió i la Mort de Jesucrist van tornar a recórrer el Barri Vell sota la llum dels ciris i al so de timbals, timbals i pifres de la banda, que no van deixar de sonar fins a tocar la matinada.

Milers d'espectadors van contemplar aquest tradicional espectacle religiós que, amb pas solemne, porten a terme una dotzena de confraries i les tres bandes musicals que acompanyen la processó. El bisbe de Girona, Francesc Pardo, va cloure la processó amb una benedicció.

A Sant Hilari Sacalm, el viacrucis, que mobilitza unes tres-centes persones, va transcórrer com fa més de dos segles que se celebra. La representació va començar a la tarda amb els misteris i va culminar amb l'escenificació del calvari a la zona esportiva cap als voltants de mitjanit.

A l'Horta d'en Cusí de Sant Climent Sescebes, la segona representació de la Passió va tornar a ser un focus d'atracció d'un públic nombrós. L'obra, en què participen unes 125 persones per interpretar els diferents rols, es tornarà a representar demà i Dilluns de Pasqua.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia