Societat

Turisme

Idees per a aquest estiu

El Saló del Turisme de Barcelona canvia el nom i aposta per oferir “experiències”

Fins diumenge s'espera rebre la visita de 27.000 persones

El conseller Puig creu que el turisme rus es recuperarà aquest any

Centenars de persones amb ganes de viatjar van apropar-se ahir a la Fira de Barcelona, sota la font de Montjuïc, al nou saló turístic, per buscar informació sobre totes les possibilitats de viatges i activitats que es poden fer a Catalunya, a l'Estat i al món per a les properes vacances d'estiu i trobar les millors ofertes i descomptes. Fins diumenge s'espera que s'hi acostin 27.000 persones.

El que fins l'any passat es deia Saló Internacional del Turisme de Barcelona es diu a partir d'ara, i després de 23 anys, B-Travel, una marca més adequada als temps que corren i que pretén no només “vendre destinacions” sinó “apropar experiències” al públic. Per això entre les activitats més destacades hi ha conferències de viatgers i agències de viatges que expliquen el seu producte: de vacances en vaixell a rutes en caiac. El primer dia d'obertura el B-Travel oferia als visitants –fins diumenge– una àmplia oferta; des dels grans viatges als punts més allunyats del món fins a les activitats que ens queden més a prop de casa, des de viatges a Uganda a visitar goril·les o Tanzània a buscar les fonts del Nil a descobrir els museus catalans o viatjar en globus en el que en diuen “camins de vent”. Al B-Travel no hi van faltar , com cada any, els estands de diversos països del món alguns dels quals munten paradetes amb productes gastronòmics o culturals. A l'estand del Marroc, per exemple, s'hi ven artesania i hi ha un bar on degustar pastisseria dolça i tes.

El conseller d'Empresa, Felip Puig, que va inaugurar el saló, es va mostrar esperançat que aquest any a casa nostra “es recuperi el turisme rus”, que tantes alegries va donar els darrers anys però que el 2014 i per culpa de la devaluació del ruble va caure un 20%. Puig va destacar que malgrat aquest entrebanc dels russos el total de turistes estrangers va pujar un 7%. Va recordar que cada any al món hi ha entre 25 i 40 milions de nous turistes i que Catalunya “és un destí de destins” que juga la Champions, i que té més condicions de jugar a la “primera divisió mundial”. Una de freda i una de calenta perquè alhora que Puig estava exultant, la secretària d'Estat de Turisme, Isabel Borrego, deixava clar que el govern del PP vol treure la taxa turística de la Generalitat per “dissuasiva”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.