Societat

Més de 1.500 corredors per combatre la pobresa

La cinquena cursa solidària Oxfam Trailwalker entre Olot i Sant Feliu de Guíxols aconsegueix reunir 376 equips, una trentena més que l'any passat

Equipats, preparats i amb molta energia. Així van sortir d'Olot els més de 1.500 corredors que participen aquest any en la 5a edició de la cursa solidària Oxfam Trailwalker. A les deu en punt es va donar el tret de sortida d'una cursa solidària que any rere any suma adeptes i aquest 2015 hi participen més de 350 equips vinguts d'arreu de l'Estat, una trentena més que l'any passat. La majoria dels inscrits són de les comarques gironines i barcelonines tot i que també s'hi han sumat equips de Múrcia, Bilbao, Sevilla, Granada i, fins i tot, internacionals que segueixen les curses que l'entitat Oxfam Intermón organitza en una desena de països d'arreu del món.

En primer lloc van sortir els membres de l'equip i el suport del grup Asepeyo, amb discapacitats físiques. Dos minuts més tard es va fer el compte enrere i altres equips van començar a córrer els 100 quilòmetres que els separen del punt d'arribada, Sant Feliu de Guíxols. En concret, els aventurers hauran de travessar en menys de 32 hores totes les comarques gironines, des de la Garrotxa fins al Baix Empordà.

Cal reunir 1.500 euros

Per poder-hi participar, els equips durant els darrers mesos han fet accions, activitats com berenars, dinars populars o recollida de donatius per reunir 1.500 euros. De mitjana, els grups normalment aconsegueixen reunir uns 2.000 euros. En total s'hi havien inscrit 376 equips però, finalment, han aconseguit arribar a la xifra marcada de 356. Una de les formacions –Porcelanosa– ha aconseguit recollir 11.000 euros. El director general d'Oxfam Intermón, Chema Vera, explica que enguany han aconseguit reunir, de moment, uns 780.000 euros. Una xifra superior en comparació amb altres anys o la passada edició. Sumant l'Oxfam Trailwalker de les comarques gironines i el que es fa al juny a Madrid esperen arribar al milió d'euros.

Tots aquests diners es destinaran als projectes que l'entitat porta a terme en països en vies de desenvolupament, per combatre la pobresa i millorar i facilitar l'accés a l'aigua en estats de l'Àfrica o de l'Àsia on és un bé escàs i preuat. “Un d'aquests és el que vaig visitar ara fa un mes i mig a Etiòpia, on les famílies no tenen accés a l'aigua, han de caminar quatre i cinc hores per arribar-hi, i és plena de bacteris. Els diners serviran per construir un pou amb una bomba al poblat”, va detallar Vera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia