Societat

seguretat

Interior aparca la regulació del burca

Interior ha aparcat la regulació de l'ús del burca i el nicab que s'havia d'incloure a la llei de l'espai públic i estava prevista en el calendari legislatiu del 2015. La llei volia fixar els supòsits d'ús del vel integral, i va ser una de les iniciatives estel·lars de l'anterior conseller, Felip Puig. L'actual conseller, Ramon Espadaler, volia iniciar la tramitació de la llei després de l'estiu, però ha decidit posposar-ho per l'avançament de les eleccions al 27 de setembre.

La llei havia d'aixoplugar les ordenances municipals que regulen la qüestió, com les de Lleida i Reus, que han estat suspeses recentment pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que addueix que els ajuntaments no tenen competència per legislar sobre aquesta qüestió.

El juliol del 2013 el Parlament va aprovar, amb els vots favorables de CiU, el PSC, C's i el PP, l'abstenció d'ERC i el vot en contra d'ICV-EUiA i la CUP, una moció en què instava el govern a regular el vel integral.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia