Societat

Concurs fotogràfic i contes al cementiri, a Lloret de Mar

En la 35a Fira del Llibre i la Rosa hi va haver una cinquantena de parades

Entre les noves propostes d'aquest any destaca la visita titulada ‘Una nit de contes al cementiri'

El gruix d'activitat de Sant Jordi a Lloret de Mar es va centrar en les hores de la tarda, però des de ben aviat al matí a les parades del passeig Verdaguer ja hi havia gent que passejava i donava una ullada als llibres. I entre els autors locals, un dels que estaven més satisfets era l'atleta Josep Lluís Blanco, que ha publicat fa poc Superando obstáculos i es va fer un tip de signar exemplars a la seva parada. “Vaig començar fa dos anys i l'he anat construint a poc a poc, amb totes les meves vivències des que vaig néixer fins ara. I Lloret és el marc incomparable del llibre”, va explicar Blanco.

Ara ha començat per a Blanco una altra cursa, com ell va recordar, ja que es presenta a les eleccions. Entre les parades Blanco es va trobar mainada que el saludava, i algun de despistat que sabia que “era famós” (com va dir un) però no sabia de què. Un seu company el va treure de dubtes i el van reptar a una cursa al passeig.

Aquesta era la 35a edició de la Fira del Llibre i la Rosa, en què hi va haver una cinquantena de parades, i es va estrenar oficialment amb l'alcalde de Lloret, Romà Codina, i regidors del consistori.

Com a novetat, aquest any l'Ajuntament ha promogut un concurs al Facebook de fotografies de la diada, i també es va fer una visita guiada al cementiri organitzada per la Unitat de Patrimoni Cultural.

La visita, titulada Una nit de contes al cementiri, es va estrenar per la diada, i començava amb la rebuda dels assistents per part d'un nen que, fent un homenatge al seu avi, explicava com, a través de diferents contes, l'avi li responia preguntes com ara per què ens morim, on anem després de la mort, per què portem flors al cementiri i per què ens recordem dels nostres avantpassats. Com que l'estrena va ser per la diada, sant Jordi, el drac i les roses també eren al relat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia