Societat

Els esplais catalans demanen tenir un paper més actiu

Més de 2.00O joves i monitors es reuneixen a Llagostera durant el cap de setmana i fan una rua reivindicativa

Més de 2.000 infants, joves i monitors d'una cinquantena d'esplais de tot Catalunya es van reunir durant el cap de setmana passat a Llagostera, a l'Esplaiada, la trobada general dels esplais laics i progressistes catalans que es fa cada tres anys. Ahir es va dur a terme l'acte central, una rua reivindicativa que va omplir de colors els carrers del municipi, i amb la qual els infants i joves van reclamar tenir un paper més important i actiu dins la societat.

“Durant el manifest, els nens han explicat que tenen els mateixos drets que la resta i que volen que s'aprofiti el seu potencial”, va explicar el president de la Federació d'Esplais Catalans, Raimon Carreras.

Aquest any, el lema de la trobada era Tenim veu, transformem el món i ha marcat un rècord històric, amb més de 2.000 participants de 51 esplais d'arreu del país. Els mateixos nois van ser els encarregats de debatre i crear el manifest que van llegir al final de l'acció reivindicativa.

Actualment, a Catalunya ja existeixen 105 esplais federats a 61 poblacions catalanes amb més de 1.500 monitors i 6.500 infants i joves.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia