Societat

El Birrasana de Blanes canvia de dates i busca més qualitat

S'ha avançat i en comptes del mes de juny es farà de l'1 al 3 de maig

Els organitzadors destaquen que s'ha reduït el nombre de cerveses i es recuperen les actuacions musicals

L'Associació Birrasana, Cervesa Marina i l'Ajuntament de Blanes organitzen la cinquena edició del Birrasana, el Festival de Cervesa Artesana de Blanes de l'1 al 3 de maig. Entre les novetats, destaquen el canvi de dates (s'ha passat del juny al maig), l'aposta per cerveses de més qualitat per sobre de la quantitat, i la invitació de dues empreses hongareses, a més d'un seminari professional.

Els organitzadors destaquen que han estat encara més selectius a l'hora de triar els cervesers que aniran a Blanes per donar a tastar els seus productes. “Hem reduït el nombre de cerveses i fem un major èmfasi en la qualitat per sobre de la quantitat. Hem aplegat a Blanes cerveses que no es troben fàcilment: amargues, àcides, de fruita, salades, de xocolata, aptes per a celíacs...”, explica un dels organitzadors del festival, Pep Andreu McCarry, de Cervesa Marina.

A banda de cerveseres catalans i estatals, també hi haurà una nodrida presència de productes estrangers, principalment arribats des de França, Itàlia, Alemanya i Hongria. Precisament la presència de cerveses d'aquest últim país serà la principal novetat d'aquest any, amb la participació de dues empreses hongareses que s'ha convidat a participar especialment. Aquest any també s'ha organitzat un seminari professional exclusiu per a responsables d'empreses cerveseres i especialistes d'aquest sector. Es farà el dissabte 2 de maig i l'impartiran empreses de la Gran Bretanya i els Estats Units.

D'altra banda, es mantindrà el mateix format que el 2014, de manera que es tornarà a instal·lar una única vela de 1.200 m² al passeig del Mar. Al mig de les taules estarà situat l'escenari central, ja que aquest 2015 també s'ha apostat per recuperar les actuacions musicals que es van fer els dos primers anys, amb concerts a les 21.30 i a les 23 h. La primera nit tocaran Booz and Dukes i Gadjo, mentre que dissabte serà el torn d'Elephant Step i Les Tietes Queques. Completaran el ventall d'activitats paral·leles el parc infantil amb inflables instal·lat al costat de la vela, a més d'actuacions en directe, pallassos, animació infantil i batucades.

Els visitants, a més, podran aparcar gratuïtament a l'esplanada del costat de l'antic pavelló d'esports d'Els Pins-Centre, amb capacitat per a un miler de vehicles.

LA FRASE

Hem aplegat a Blanes cerveses que no es troben fàcilment: amargues, de fruita, per a celíacs...
Pep Andreu McCarry
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia