Societat

Col·lectius

Clam pel dret a la reproducció assistida

Més de 40 entitats defensen que s'obri l'accés a dones sense parella masculina

Quatre representants de la campanya feminista pel dret a la reproducció assistida van presentar ahir al Parlament i al Síndic de Greuges un escrit de queixa perquè la sanitat pública discrimina i vulnera drets fonamentals de dones sense parella masculina, independentment de la seva opció sexual o estat civil, a les quals es denega aquest tractament que sí que té garantit la resta.

La campanya, aixoplugada per Ca la Dona, ja ha rebut adhesions de més de quaranta entitats de dones, socials i de LGTB. Sílvia Alberich i Maria Rodó, portaveus de la campanya, van explicar que només a l'Hospital del Mar s'accepta fer tractament a lesbianes i a dones soles, però com que no els tenen tots, com ara l'in vitro, en ser derivades a altres hospitals, són refusades. També van denunciar que “la majoria de protocols són heterosexuals i es fa una medicalització innecessària de les dones” perquè en certs casos no tenen infertilitat. A més, se'ls exigeix que estiguin casades, cosa que no es demana a parelles heterosexuals.

L'advocada, Laia Serra, va detallar que l'actual llei de reproducció assistida, de l'any 2006, garanteix aquest dret a totes les dones i que, malgrat que a l'Estat espanyol hi hagi ordres restrictives, “aquest dret està garantit per la Constitució i el Codi Civil”, a més dels convenis internacionals i europeus subscrits per eradicar la discriminació per orientació sexual. “Si no el respecten, denunciarem l'Estat espanyol a les Nacions Unides”, va sentenciar Serra.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia