Societat

Càritas avisa que els deutes ofeguen molts treballadors

Un 40% de les persones que treballen a l'empresa d'inserció Ecosol pateixen embargaments bancaris

Un 30% dels usuaris que l'entitat va atendre l'any passat van trobar un lloc de treball

Una part important de les persones que troben feina a través dels programes laborals de Càritas es veuen ofegades pels embargaments. Aquesta situació afecta un 40% de les 87 persones que treballen a l'empresa d'inserció Ecosol. D'aquestes, un 10% acumulen més de quatre embargaments bancaris. La gerent de l'empresa, Anna Güell, va remarcar ahir l'estat de frustració i desmotivació que aquesta situació genera entre els treballadors ja que no únicament es queden amb una renda mensual molt disminuïda, sinó que també veuen que com més incentius perceben més perseguits són per les entitats bancàries. Güell també va advertir que aquest tipus de circumstàncies aboquen els afectats a buscar recursos en l'economia submergia.

Una altra de les situacions que ahir Càritas va voler posar en relleu és que un 90% dels contractes que es formalitzen amb els usuaris són de caràcter temporal. La primera sortida laboral es troba en el sector de serveis, seguit de la indústria, l'agricultura i, en darrer lloc, la construcció.

L'any passat l'entitat va atendre, a través dels programes laborals, 1.200 persones. D'aquestes, un 30% van aconseguir trobar feina, un percentatge que ha augmentat tres punts respecte al 2013 i que va ser molt ben valorat. Però a l'altra cara de la moneda hi ha aquells usuaris que fa dos anys que estan a l'atur, i que ja són el 68%, segons va subratllar la responsable d'acció social, Raquel Carrión.

LA XIFRA

1.200
persones
va atendre Càritas l'any passat a través dels programes de formació i inserció laborals.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia