Societat

El Birrasana de Blanes espera 12.000 visitants

El Festival de Cervesa Artesana se celebra al llarg del cap de setmana i aposta per la qualitat i l'exclusivitat

Reuneix varietats àcides, de xocolata i fins i tot aptes per a celíacs

En la cinquena edició del Birrasan de Blanes, que se celebra al llarg del cap de setmana es pot tastar en el mateix espai 127 varietats de 26 empreses cerveseres diferents. Ahir es va posar en marxa la cinquena edició del Birrasana, el Festival de Cervesa Artesana de Blanes, que se celebrarà fins al diumenge, dia 3 de maig, al passeig de Mar de Blanes. Després dels positius resultats aconseguits a les quatre primeres edicions, durant els tres dies en què estarà en funcionament els organitzadors –l'Associació Birrasana, Cervesa Marina i l'Ajuntament de Blanes– esperen superar els 12.000 visitants. En la línia de les quatre anteriors edicions, hi assisteix públic especialitzat, professionals de la cervesa artesana, grups d'amics i famílies senceres.

Coincidint amb el cinquè any, s'ha donat un nou tomb al festival i s'ha continuat fent prevaler la qualitat de les empreses participants, amb un criteri encara més selectiu i exigent a l'hora de triar. Els visitants poden tastar fins a 127 varietats de cervesa que són difícils de trobar i tastar reunides en un mateix indret, com ara cerveses de xocolata, de fruita, amargues, àcides, aptes per celíacs, etcétera. Durant els tres dies el festival obre el recinte a 2/4 de 12 del matí, dissabte, i diumenge l'activitat acabarà a les dues de la matinada i diumenge a les 3 del migdia.

A banda d'empreses d'arreu de Catalunya i l'Estat espanyol, també hi ha productes de França, Itàlia, Alemanya i Hongria. Precisament la principal novetat és la participació de dues empreses hongareses a les quals s'ha convidat a assistir-hi enguany. Dissabte se celebra un seminari professional per a responsables d'empreses cerveseres i experts d'aquest sector que tindrà lloc el dissabte al migdia. La jornada tècnica la impartiran les empreses Simply Hops (Gran Bretanya) i White Labs (San Diego, Estats Units), que estan especialitzades en llúpols i llevats líquids, respectivament.

LA XIFRA

127
varietats.
Els visitants de la Birrasana podran decidir entre les 126 varietats de cervesa que se'ls ofereix.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia