Societat

Treball dels arquitectes a favor del dret a l'habitatge

El Col·legi Oficial d'Arquitectes de Catalunya (COAC) a la demarcació de Girona té signat un acord de col·laboració amb la Fundació Sergi

El president a la demarcació de Girona del Col·legi Oficial d'Arquitectes de Catalunya (COAC), Narcís Reverendo, i el president de la Fundació Sergi, Bru Pellissa, van signar al mes de març un conveni de col·laboració per treballar conjuntament pel dret a l'habitatge a les comarques gironines. Amb la signatura d'aquest acord, el Col·legi d'Arquitectes va assumir diversos compromisos. Així, el COAC es va comprometre a donar suport a les diverses iniciatives d'habitatge social que sorgeixin arran dels acords que s'estableixin amb ajuntaments gironins o altres administracions. Aquestes iniciatives d'habitatge social formen part del Programa Hàbitat, que desenvolupa la fundació.

Un altre dels compromisos assumits per aquest col·legi professional és subvencionar les taxes de drets de visat dels informes, certificats d'habitabilitat relacionats amb els habitatges gestionats per l'entitat i els ocupats per les famílies ateses a través d'algun dels serveis o projectes de Sergi. A més, van assumir l'obertura i la gestió d'una borsa d'arquitectes voluntaris que col·laborin amb la fundació en tasques relacionades amb l'obtenció de cèdules d'habitabilitat, certificacions energètiques, informes de l'estat de l'immoble, informes d'arrendament d'habitatges gestionats amb la modalitat de masoveria urbana i altres actuacions semblants. Un altre dels compromisos assumits pel COAC és promoure el debat a l'entorn de l'accés a l'habitatge.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia