Societat

Detenen una noia de 18 anys per robar targetes al metro i aconseguir 11.000 euros dels comptes

L'arrestada estudiava els extractes dels comptes i es feia passar pel titular per enganyar els treballadors dels bancs

Els Mossos d'Esquadra han detingut una veïna de Cerdanyola del Vallès de 18 anys acusada de robar targetes de crèdit al metro de Barcelona i aconseguir més de 11.000 euros dels comptes. L'arrestada aconseguia extractes dels comptes bancaris de les víctimes -a través dels DNI de les carteres furtades-, els estudiava i es feia passar pels titulars per enganyar els treballadors dels bancs. La pispa, que intentava passar desapercebuda i ocultava el seu rostre amb bufandes i mocadors quan accedia a les oficines, va fer fins a sis extraccions el mateix dia -per un valor mitjà d'uns 2.000 euros- en diverses entitats situades a les poblacions de Sallent, Balsareny, Puig-Reig, Gironella, Berga i Navàs.

La investigació policial es va iniciar a principis del 2015 per esbrinar la identitat d'una persona que havia furtat al metro una cartera de mà amb un DNI, permís de conduir i una targeta bancària i que, posteriorment, va fer fins a sis extraccions fraudulentes per valor de més de 11.000 euros en localitats de fora de Barcelona. L'autora dels fets anava a diferents oficines de la mateixa entitat bancària mostrant el DNI o el permís de conduir sostrets prèviament i sol·licitava un extracte dels últims moviments del compte corrent, que estudiava i analitzava per familiaritzar-s'hi.

Posteriorment s'adreçava novament a les oficines i demanava per finestreta quantitats en efectiu que prèviament ja coneixia que s'havien ingressat al compte corrent. Com que tenia coneixement sobre les quantitats exactes i els dies d'ingrés generava confiança davant els treballadors de les oficines bancàries, que sense sospites li dispensaven els diners sol·licitats. Va poder fer fins a sis extraccions fraudulentes, totes el mateix dia, i per imports cadascun d'ells que vorejaven els 2.000 euros per operació.

La unitat d'investigació va iniciar gestions per tal d'esbrinar la identitat de l'autora i els agents van localitzar una dona, que l'estiu passat ja va ser investigada per fets similars. La sospitosa va ser detinguda i posada a disposició del Jutjat de Guàrdia de Cerdanyola del Vallès, el qual va decretar la llibertat amb càrrecs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia