Societat

Lleida recorda el professor mort a l'institut barceloní

El jutge arxiva la causa del crim perquè l'autor és menor de 14 anys

No permet als Mossos examinar el seu ordinador

Sota el lema + Educació = - Violència, unes 400 persones es van concentrar ahir, a les set de la tarda, a la plaça Paeria de Lleida per retre homenatge a Abel Martínez Oliva, el professor lleidatà mort el 20 d'abril a causa de l'agressió d'un alumne de 13 anys a l'institut Joan Fuster de Barcelona. El Departament d'Ensenyament va assegurar que el menor havia tingut un brot psicòtic, i continua ingressat a l'hospital Sant Joan de Déu per tractar-lo.

Durant l'acte, convocat per companys de Martínez, es van poder escriure missatges de record i condol en un gran mural a la paret, es va fer un minut de silenci i es van encendre espelmes per donar-li un últim adéu. Entre els assistents hi havia mestres i amics d'Abel Martínez, així com professors i companys de l'institut de Barcelona, on va impartir les seves últimes classes. “Som aquí perquè l'Abel no caigui en l'oblit, que és el que sembla que ens volen imposar”, va afirmar Hugo Alarcón, un dels docents convocants de l'acte, que també es va mostrar crític amb “el desmantellament de l'escola pública”.

D'altra banda, el titular del jutjat de Barcelona que estava de guàrdia el 20 d'abril va arxivar ahir les diligències d'investigació del crim en constatar que l'autor del crim és menor de 14 anys i no se li poden reclamar responsabilitats penals, com indica la llei del menor.

En la interlocutòria, el magistrat Josep Majó també denega als Mossos la seva petició d'examinar l'ordinador portàtil del nen per poder escatir què el va motivar a protagonitzar l'atac, en què va ferir quatre persones més. El jutge insisteix que no té competències per investigar més perquè és un menor inimputable i perquè “es descarta la intervenció de terceres persones adultes en els fets”. El jutge detalla que trametrà tota la informació rebuda a la direcció general de la Infància i l'Adolescència (DGAIA), a la qual recau aprovar el projecte d'atenció del menor davant la seva realitat social i mèdica.

LA XIFRA

400
persones
van participar ahir a Lleida en l'homenatge a Abel Martínez Oliva, el mestre mort a l'institut Joan Fuster.

LA FRASE

El jutjat no té competències per seguir, i s'ha descartat la intervenció de terceres persones
Josep Majó Llopart
magistrat de barcelona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia