Societat

Rigau: “És l'últim intent del PP de matar el model d'immersió lingüística”

La consellera d'Ensenyament qualifica el recurs del govern espanyol al TSJC i les mesures cautelars de “disbarat” i d'una “gran ofensa”

Assegura que la Generalitat presentarà les al·legacions i demana “tranquil·litat” a les famílies

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha assegurat que el recurs presentat pel govern espanyol davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en què es demana que s'obri un nou període de preinscripció i matriculació perquè les famílies puguin incloure la sol·licitud d'escolarització en castellà, és “l'últim intent del PP d'abans que acabi la legislatura de matar el model d'immersió lingüística”.

Per Rigau, que ha sortit en roda de premsa al Parlament, el recurs i les mesures cautelars són “administrativament un disbarat i políticament una gran ofensa”. La consellera ha volgut transmetre un missatge de tranquil·litat a les famílies assegurant que la Generalitat presentarà al·legacions al recurs -en un termini de deu dies- i que per tant, espera la que la resolució del TSJC, permeti que el període de matriculació, programat del 8 al 12 de juny, es pugui desenvolupar com estava previst i amb normalitat.

Rigau ha acusat el govern espanyol de generar “dubtes” a les famílies catalanes . Ha reiterat la seva acusació al ministre José Ignacio Wert de voler “debilitar de forma progressiva el català perquè es vegi residual”.

Rigau ha retret que el govern espanyol vulgui modificar el model educatiu català judicialment. Ha recordat que les famílies escullen escoles segons el model educatiu i que el fet que ara el Ministeri vulgui obligar la Generalitat a modificar la fitxa de preinscripció amb una casella per especificar la llengua vehicular pot fer canviar el Projecte Educatiu de Centre (PEC) de les escoles triades, ja que en el recurs el govern espanyol reclama que el català i el castellà s'imparteixin en un 50%, de forma igualitària, tot i que remarca que en un principi i en aquest curs es comenci amb com a mínim un 25%.

Rigau també ha posat el crit al cel perquè les mesures cautelars insta la Generalitat a informar no només els alumnes preinscrits per al pròxim curs 2014-1015, sinó que demana que s'informi a l'1,5 milions d'alumnes que ja estan cursant en qualsevol dels cursos educatius. El Ministeri d'Educació considera que la Generalitat no ha explicat prou bé que les famílies tenen la possibilitat d'escollir que els seus fills siguin escolaritzats en castellà.

Amb tot, la consellera d'Ensenyament s'ha mostrat convençuda que la resolució del TSJC un cop rebi les al·legacions de la Generalitat farà “que la normalitat torni al sistema educatiu”.

Sobre l'afirmació feta pel president de la Generalitat, Artur Mas, durant la sessió de control que “ningú” ha demanat l'escolarització en castellà, Rigau ha precisat que el Ministeri no els ha notificat cap sol·licitud que hagi prosperat i que hagués obligat a la Generalitat a pagar els 6.000 euros de cost.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia