Societat

El Govern avisa del perill d'incendis a 18 comarques a causa del vent

Els Bombers de la Generalitat activen un dispositiu especial

Es preveu que aquest dimecres les temperatures puguin fregar els 40 graus a les comarques de Ponent

El Departament d'Agricultura de la Generalitat ha alertat aquest dimarts de l'increment del perill d'incendis a 18 comarques de Catalunya, des de demà i fins al dissabte 16, amb motiu dels vents del sud que s'esperen els pròxims dies.

El territori estarà afectat per una situació de vents del sud a partir de demà, que seran reemplaçats per vents de l'oest a partir de dijous.

Aquesta situació implica un increment del risc d'incendi forestal a causa de les altes temperatures dels vents del sud juntament amb la baixa humitat dels vents secs d'oest, que posaran en alerta zones de l'interior i del litoral central.

Agricultura ha recomanat extremar les precaucions i evitar qualsevol situació que pugui originar un incendi forestal, com practicar activitats que originin espurnes, o llançar burilles a terra, especialment a les zones de vegetació seca.

Les principals comarques afectades són: Alt Camp, Alt Empordà, Anoia, Baix Camp, Baix Ebre, Baix Llobregat, Bages, Conca de Barberà, Garrigues, Noguera, Ribera d'Ebre, Segarra, Segrià, Urgell, Alt Penedès, Baix Penedès, Tarragonès i la comarca del Garraf.

Dispositiu especial dels bombers

Els Bombers de la Generalitat han activat un dispositiu especial per donar resposta a la situació d'alt risc d'incendis forestals, especialment aquest dimecres quan es preveu que les temperatures puguin fregar els 40 graus a les comarques de Ponent. El cap de grups operatius especials dels Bombers de la Generalitat, Sebastià Massagué, ha explicat que es distribuiran mitjans aeris arreu del territori i es reforçaran amb més personal els parcs de bombers. Massagué ha avisat que el risc d'incendis forestals continuarà elevat fins al pròxim cap de setmana ja que l'entrada de vent de sud agreujarà aquest risc i podria complicar les tasques d'extinció en cas d'incendi.

Massagué ha insistit a demanar que s'evitin les inhibicions durant aquest dies i també al cap de setmana ja que amb l'entrada de vent de Ponent agreujarà el ric d'incendis i, en aquest sentit, ha remarcat la complicació de les tasques d'extinció en cas d'un incendi. Així mateix, el cap de grups operatius especials dels Bombers de la Generalitat també ha aconsellat que les persones que es desplacin a fer activitats al medi natural s'hidratin constantment i busquin les zones més obagues per evitar els cops de calor.

Protecció Civil ha emès un avís de risc per calor aquest dimecres a la demarcació de Lleida i a les Terres de l'Ebre i per dijous al litoral i prelitoral de Barcelona i Tarragona. A partir de dijous, les temperatures baixaran ràpidament als valors habituals per aquesta època de l'any.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia