Societat

llengua

Concurs Tísner de jocs en català a favor de la llengua

El laberint de l'endrapa-paraules, creat per l'aula de 5è de primària de l'escola Sant Pere Claver-Jesuïtes del Poble-sec, ha guanyat la 1a edició del concurs Tísner de jocs en català, organitzat per la Plataforma per la Llengua. Es tracta d'un joc d'estratègia on quatre valents han de demostrar els seus coneixements del català per poder salvar el seu museu i la llengua. L'escola Projecte, segon classificat del concurs Tísner, va presentar un joc anomenat Olla de grills, que ha estat reconegut “per l'originalitat i l'eficàcia dels materials amb relació a la mecànica del joc”. La tercera posició ha estat per al joc Hort Galí, un joc de preguntes i respostes sobre l'hort, presentat per l'escola Alexandre Galí. L'acte de lliurament dels premis es va fer ahir al migdia a la Fabra i Coats de Sant Andreu, a Barcelona, en un acte conduït pel lingüista Màrius Serra i el periodista Espartac Peran.

En aquesta primera edició, un total de 13 escoles de Barcelona han integrat el procés de creació dels jocs dins la seva programació educativa i han presentat les seves propostes en forma de maquetes reals per poder avaluar no només el concepte del joc i la dinàmica sinó també la integració de la llengua, l'originalitat i la creativitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia