Societat

Identificades totes les víctimes de l'accident de Germanwings

Els equips forenses tarden dos mesos en identificar les 150 persones que viatjaven a bord de l'aparell estavellat als Alps francesos

La fiscalia francesa dóna llum verda a la seva inhumació

Els 150 morts en l'accident de l'avió de l'aerolínia Germanwings que es va estavellar al març passat als Alps francesos han estat ja identificats, i la Fiscalia ha anunciat aquest dimarts que ha donat llum verda a la seva inhumació.

Les restes rescatades de l'escarpada zona on va ser estavellat l'avió seran lliurats als seus familiars, ha indicat la Fiscalia de Marsella, responsable de la investigació judicial.

En un comunicat, el fiscal de Marsella, Brice Robin, ha informat que ha validat la feina de la comissió d'identificació que es va reunir el passat dia 15 en aquella ciutat del sud-est francès. “Els 150 certificats de decés han pogut ser signats, així com els 150 permisos d'inhumació”, ha assenyalat el representant del Ministeri públic.

Els actes de defunció, ha afegit, van ser rubricades per l'alcalde de la localitat de Prads Haute Bleone, terme municipal on es va produir el xoc de l'A320 el passat 24 de març.

Una còpia d'aquests certificats, traduïda a diverses llengües, ha estat lliurada als representants de l'aerolínia Lufthansa, propietària de Germanwings, “amb la finalitat de permetre la repatriació” dels cossos de les víctimes i el lliurament a les seves famílies, ha precisat la Fiscalia.

El final de les identificacions es produeix gairebé dos mesos després de l'accident, tal com havien previst les autoritats encarregades d'aquestes tasques. La recerca de restes humanes al lloc del sinistre es va donar per acabada una setmana després.

El passat 2 d'abril, els investigadors van assenyalar que tenien identificats 150 perfils genètics diferents, de manera que només restava atribuir cadascun d'ells a la corresponent víctima.

Per a això, la comissió d'identificació va treballar amb les mostres d'ADN enviades pels familiars, però també amb els objectes trobats a les proximitats i amb altres elements en els casos que va ser possible.

Encara que la Fiscalia s'havia compromès a anar avisant de mica en mica cada família de la identificació de les restes dels seus parents, Robin ha precisat que el lliurament dels cossos no es faria fins que acabessin els treballs de la comissió creada a l'efecte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia