Societat

L'escola de Mataró aplicarà el 25% de castellà al setembre

El TSJC autoritza que es faci el curs vinent a petició de la família demandant

Treva organitzativa per al centre

L'escola pia Santa Anna de Mataró rebia ahir a la tarda la notícia que li permetrà deixar fins al setembre l'aplicació del 25% de castellà. Un breu comunicat ho anunciava al web de l'escola i des del centre s'enviava un comunicat als pares per explicar que a partir d'avui les classes de matemàtiques que s'havien de fer en castellà tornaven a ser impartides en llengua catalana. Segons va confirmar el director de l'escola, David Gallemí, la notificació del TSJC arriba arran de la petició per part de la família demandant que ja va anunciar al centre que demanaria l'ajornament fins al nou curs escolar. “Aquesta nova situació ens dona més marge per afrontar de cara al setembre les classes” reconeixia Gallemí.

El centre va intentar a principi de setmana, d'acord amb l'AMPA, de fer un desdoblament de l'assignatura de matemàtiques en castellà, però en no sortir voluntaris per acompanyar a l'alumne a fer-ho en castellà es va desestimar. El mateix dimarts, el primer dia que entrava en vigor la mesura, es va comunicar a la resta de famílies afectades que es faria en castellà per tothom.

La voluntat des de l'AMPA i el centre es trobar alternatives de cara al curs vinent per no haver de fer la classe per a tots igual. Una de les propostes seria fer rotatiu aquest acompanyament a l'alumne que ha demanat rebre més hores en castellà. La setmana vinent tindrà lloc una reunió amb Ensenyament per encarar el nou curs.

La sentència que es va donar a conèixer la setmana va crear molt rebombori a la comunitat educativa i un revulsiu a Mataró. Amb poques hores, la reacció de suport a l'escola i l'administració educativa va portar davant les portes de l'escola a unes 2.000 persones que van donar suport a la immersió lingüística i van denunciar les polítiques educatives del ministre d'Educació, José Ignacio Wert. Ahir una nova concentració, a través de les xarxes socials, feia una crida a donar suport als pares demandants. Una cinquantena de persones, convocades per Movimiento Cívico d'Espanya, van participar en la manifestació, tot i que els mateixos pares havien proposat ajornar l'aplicació de la decisió del TSJC fins al setembre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia