Societat

Primers tràmits de Foment per renovar el control de rodalies

Aprova la renovació del sistema informàtic causant del caos de la setmana passada

Vila reclama celeritat

El Ministeri de Foment va aprovar ahir la posada a licitació del contracte per a la redacció del projecte, les instal·lacions i el manteniment d'un nou sistema informàtic del control de trànsit centralitzat (CTC) de rodalies de Barcelona. L'anunci d'aquesta inversió de 10,4 milions d'euros arriba després de la incidència de dijous passat, quan una avaria al CTC va provocar afectacions en 200 trens i més de 80.000 usuaris van ser objecte de retards de fins a una hora.

Els treballs, que suposaran la substitució total de l'actual tecnologia del CTC --equipament del lloc de comandament de Barcelona, equips remots, maquinari i programari–, duraran sis mesos i s'aniran fent per fases perquè el CTC es mantingui en funcionament. Foment també preveu invertir 92,9 milions d'euros en la implantació del sistema de seguretat ERTMS en el tram de l'Hospitalet de Llobregat-Mataró de rodalies, de 56 quilòmetres de longitud, el contracte del qual ja s'ha posat a licitació. Del total de l'actuació, que tindrà un termini d'execució de 21 mesos, 56,8 milions corresponen a l'execució de les obres, i els 36,1 milions restants, al manteniment de les instal·lacions durant un període de vint anys.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, que dijous havia advertit Foment que reclamaria el traspàs total del servei de rodalies si no resolia els problemes constants, va celebrar ahir que “finalment” Foment hagi passat “dels anuncis als fets”. Vila va reclamar, a més, al ministeri celeritat per emprendre la resta d'actuacions pendents a rodalies.

Ahir mateix, hi va haver diverses avaries a rodalies: una a les instal·lacions de control entre el Passeig de Gràcia i l'Estació de França, que va causar retards a set línies de tren; una altra d'un tren entre Bellvitge i el Prat de Llobregat, i una altra entre Terrassa i Sabadell.

LA XIFRA

10,4
milions
d'euros costarà el nou sistema informàtic. Foment invertirà, a més, 92,9 milions entre l'Hospitalet i Mataró.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia