Societat

Festes

Les catifes de flors omplen Arbúcies

La festa de les Enramades d'Arbúcies, que se celebra des de fa més de 500 anys, va començar ahir amb el concurs de catifes florals

Brutal” és la paraula que va fer servir ahir l'alcalde d'Arbúcies, Pere Garriga, per definir l'ambient de la festa de les Enramades, que va començar ahir. Durant tot el dia, centenars d'arbuciencs van dedicar-se a fer els muntatges de les catifes de flors que decoraven els carrers, algunes de les quals van aspirar als premis del Concurs de Catifes de Flors Naturals del Montseny. Durant tot el dia els carrers d'Arbúcies van omplir-se de gent d'arreu de les comarques gironines i tots els aparcaments habilitats van quedar petits.

Al final, els Catifactions del carrer Camprodon, que simulaven nines i vestits retallables, es van endur el premi a l'originalitat i el disseny; els veïns de la font del Bon Humor del carrer Sorrall amb els seus Fairy cakes van guanyar el guardó a la varietat de flor, i els veïns del Segimon Folgueroles, amb una elaboració abstracta anomenada Legomètric, es van emportar el premi al treball pel bon perfilat i la col·locació de les flors a la catifa. El jurat també va atorgar un accèssit als veïns de Can Prim a Can Palau del Sorrall amb la catifa Bombolles.

L'alcalde, que de fet també participava en l'elaboració de la catifa del seu carrer, va definir la festa de les Enramades, que continua fins al 10 de juny, com “un sentiment”, i es va manifestar “molt agraït pel reconeixement a la gent del territori que ha vingut a veure les catifes, i a tots els voluntaris que hi participen, tant la gent del poble de tota la vida com els nouvinguts que s'han fet seva la festa”. Els dissenys florals que fan associacions i veïns dels diferents carrers d'Arbúcies van començar-se a perfilar a les 6 del matí i no es van acabar fins cap a les 2 de la tarda. La feina per fer les catifes, però, havia començat, com és habitual, mesos abans, ja que els veïns van a buscar als boscos del Montseny els elements naturals que necessiten per fer les seves obres. La ginesta, la paradella, la gerbera i el pi són alguns dels elements més utilitzats. El programa de la festa es pot consultar al web Enramades.net.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia