Societat

Indignació pel tancament sobtat de l'escola Patufet de Gràcia de Barcelona

Ensenyament es reunirà aquest dilluns per trobar una solució al conflicte i recorda que l'anunci s'hauria d'haver fet abans d'obrir la preinscripció

L'escola barcelonina acollia 300 alumnes i comptava amb una sola línia per curs

El tancament sobtat i precipitat de l'escola Patufet al districte de Gràcia de Barcelona, un centre concertat a punt de fer 50 anys, ha indignat els professors, alumnes i pares del centre. Tots ells han sabut la notícia mitjançant un correu electrònic que els titulars del col·legi van enviar dijous. En el missatge, els responsables de l'escola expliquen que es volen jubilar i diuen als pares que han arribat a un acord amb La Salle de Gràcia per recol·locar els gairebé 300 estudiants. Ensenyament es reunirà aquest dilluns per trobar una solució al conflicte. El departament recorda que l'anunci s'hauria d'haver fet abans d'obrir la preinscripció i que també caldria haver informat a la conselleria.

Anabel Expósito, representant de l'AMPA, ha destacat que l'anunci de tancament del centre arriba quan ja s'ha acabat el període de preinscripció escolar del curs que ve. “Ens hem trobat que de cop i volta no tenim termini per fer una preinscripció en una altra escola i no se'ns ha deixat escollir”, s'ha queixat. “Sembla que l'operació mercantil està tancada”, ha lamentat Expósito, que considera que “s'ha actuat amb mala fe”.

A més, ha detallat que molts pares estan preocupats perquè no volen que els seus fills vagin a La Salle perquè és una escola religiosa, té un projecte educatiu que no han triat i té unes dimensions molt diferents de les que estaven habituats. L'escola Patufet acollia 300 alumnes i comptava amb una sola línia per curs.

Davant d'aquesta situació, el Consorci d'Educació de Barcelona ha enviat un missatge a les famílies perquè es tranquil·litzin i ha assegurat que intentaran recol·locar-los en d'altres centres “si La Salle no és l'opció que els pares han escollit”. En el mateix sentit la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha enviat una carta a l'AMPA de l'Escola Patufet. Expósito, ha explicat que, en aquesta missiva, Rigau ha considerat que aquestes “no són formes”.

La representant de l'AMPA del Patufet ha avançat que aquest dilluns la inspectora d'Ensenyament es reunirà a quarts de deu del matí tant amb els titulars de La Salle com amb els del Patufet per saber “com s'ha fet aquesta operació”. “Esperem que se'ns informi i que hi pugui assistir el director pedagògic de l'escola”, ha reflexionat en veu alta Expósito.

Per la seva bada, alguns mestres del Patufet estudien la viabilitat de constituir una cooperativa educativa per rescatar el col·legi perquè no veuen clar que La Salle els garanteixi el seu lloc de treball. Divendres passat alumnes, professors i famílies es van concentrar a la plaça Joanic per protestar pel tancament sobtat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia