Societat

La Fira Internacional de Màgia omple carrers, places i locals de Torroella

El mag Shin Lim, un dels especialistes en cartomàgia més prestigiosos, destacava en un cartell de gran qualitat

La Festa Solidària també és un èxit

Milers de persones van assistir aquest cap de setmana a la Fimag, la Fira Internacional de Màgia de Torroella de Montgrí que aquest any ha portat com a cap de cartell un dels més prestigiosos especialistes en cartomàgia, el nord-americà Shin Lim, que va actuar per primera vegada a Catalunya. Durant tres dies, més d'un centenar d'espectacles gratuïts de màgia i arts afins van omplir els carrers i places de Torroella de Montgrí. El públic familiar era majoritari en els actes gratuïts, que segons els organitzadors “han tingut una resposta molt positiva”.

Pel que fa als espectacles de pagament i que es feien en locals tancats, es van omplir les localitats en “gairebé tots” i en moltes de les actuacions “es van esgotar totes les entrades”. I ja no parlem de la Gala Internacional, que es va fer dissabte i en què va actuar el cap de cartell, Shin Lim, que va tenir l'assistència d'unes 600 persones. A la Gala Internacional també hi va haver un dinar solidari i una discomòbil.

Els organitzadors de la fira van voler destacar la qualitat del cartell de la Fimag d'aquest any, ja que a més de Shin Lim també hi va haver actuacions d'Arturo Dupén (primer premi de màgia de prop i invenció), Héctor Mancha (primer premi nacional de màgia de manipulació) i Miguel Ángel Gea, “possiblement el mag numismàtic més reconegut del món”. En aquesta edició de la Fimag també hi van participar Raúl Alegria, premi a l'originalitat Magic Stars du Futur, i Jaime Figueroa, premi Congreso Latinoamericano de Magia de Flasoma (Uruguai), entre molts altres.

L'organització de la Fimag també va voler destacar l'èxit de la Festa Solidària, que només divendres va reunir 500 persones. La festa solidària es va dur a terme des de dimarts fins a divendres, amb l'objectiu d'apropar la màgia a diversos col·lectius amb actuacions a hospitals, centres de gent gran i centres de Càritas de l'Empordà, el Gironès i el Pla de l'Estany.

LA XIFRA

100
espectacles
gratuïts són els que s'han pogut veure al llarg d'aquest cap de setmana en carrers i places de Torroella.
600
persones
van assistir dissabte a la Gala Internacional, en què va actuar el cap de cartell, Shin Lim.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia