Societat

Satisfacció del Banc dels Aliments per l'últim recapte

Els organitzadors diuen que s'ha superat el nombre de 100 tones de menjar que es va obtenir en la campanya de l'estiu de l'any passat

La recollida permetrà esperar les ajudes de la UE

Tot i que ahir encara no es disposava de dades concretes, fonts del Banc dels Aliments de les Comarques de Girona es van mostrar satisfets amb els resultats del recapte que es va dur a terme entre divendres i dissabte, ja que, segons les primeres estimacions, s'hauria arribat a les 150 tones de menjar que s'havien proposat d'assolir. Es tractaria de 50 tones més que la campanya de l'estiu de l'any passat, en què se'n van recollir 100.

L'objectiu d'aquest recapte, que s'emmarca en la campanya La fam no fa vacances, és atendre les necessitats de les famílies gironines en situació de vulnerabilitat durant els mesos d'estiu i crear una situació de contenció fins a l'arribada dels aliments provinents de la Unió Europea (UE). Es confia que aquesta partida arribi al juny i es pugui distribuir al llarg del juliol.

En relació amb la campanya d'estiu de l'any passat, s'ha avançat un mes el recapte. I en aquesta ocasió hi van participar 130 establiments de les comarques gironines, més del doble dels que hi van prendre part l'any passat, que van ser un total de seixanta. També a diferència de l'edició de l'any passat, els supermercats que hi van participar no van ser exclusivament de municipis de la Costa Brava, sinó que també n'hi ha haver de poblacions d'interior per tal d'amplificar la crida. En concret, hi van prendre part supermercats de Castelló d'Empúries, Figueres, l'Escala, la Jonquera, Llançà, Roses, Sant Pere Pescador, Begur, Calonge, Castell-Platja d'Aro, l'Estartit, la Bisbal, Palamós, Pals, Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d'Aro, Torroella de Montgrí, Bescanó, Girona, Llagostera, Salt, Sant Gregori, Blanes, Caldes de Malavella, Lloret de Mar, Sant Hilari, Santa Coloma de Farners, Sils, Tossa de Mar, Vilobí d'Onyar, Banyoles, Campdevànol, Camprodon, Ribes de Freser i Ripoll. Amb relació als voluntaris, en aquesta ocasió van ser les entitats del territori que es beneficien de la recollida, les encarregades d'aportar voluntaris als centres de recollida i els organitzadors només van haver de fer una crida de personal en l'àmbit de la ciutat de Girona. El Banc dels Aliments va instar escoles, associacions, clubs esportius, empreses, entitats, corals, grups de teatre i altres institucions a col·laborar en la recollida organitzant una activitat a favor del banc. Els productes que es van demanar van ser oli, llet, conserves, farina, sucre i cacau en pols.

LES XIFRES

150
tones
és la quantitat de menjar que el Banc dels Aliments s'havia proposat aconseguir el cap de setmana passat.
130
supermercats
de les comarques gironines van participar en aquesta última campanya.

LA DATA

05.06.15
va ser la primera
de les dues jornades de recapte d'aliments que es van dur a terme a la demarcació de Girona.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.