Societat

Col·lectius

Insten el Parlament a reclamar el tancament del CIE

Les entitats volen millores per als estrangers tancats i que siguin atesos per Salut

El 20-J, una altra protesta

Integrants de la Fundació Migra Studium, la Plataforma Tanquem els CIE i SOS Racisme van lloar ahir la “valentia” dels diputats catalans per formar un grup de treball per analitzar la realitat del centre d'internament d'estrangers (CIE) de la Zona Franca de Barcelona. Van demanar-los un pas més i que en la comisió del 2 de juliol votin a favor de reclamar al govern espanyol el seu tancament “en un termini màxim de sis mesos”. A més, han convocat una altra protesta ciutadana el 20 de juny .

Van insistir que “es continuen vulnerant drets dels interns” i, mentre el centre no es tanqui, demanen al Parlament que exigeixi millores per a aquestes persones privades de llibertat només perquè no tenen els papers. Una mesura és que se signi un conveni amb Salut Pública perquè els interns tinguin assistència sanitària, ja que ara són atesos per un servei limitat contractat per Interior. “No poden seguir tractaments de malalties cròniques o hi ha malalts mentals que no haurien de ser-hi”, assegurava Margarita Garcia O'meany, de Migra Studium.

L'advocat Andrés García Berrio va insistir que els centres “no són necessaris” perquè els deportats dels CIE espanyols només van ser un 1% (9.000 persones) de les tornades no forçoses (396.658) el 2013, mentre que el cost per intern és de 100 euros diaris. Al CIE de Barcelona es van tancar 1.251 homes el 2014 i només se'n van deportar 550 (un 44%).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.