Societat

Cantallops, l'últim bastió que resisteix

La Concòrdia compleix 150 anys d'història com a mútua i no té previst per ara convertir-se en associació

La Concòrdia de Cantallops és avui l'única mutualitat de les comarques gironines que encara no ha iniciat els tràmits per convertir-se en entitat cultural i, segons assegura el president –i alcalde de Cantallops–, Joan Sabartés, així volen continuar sent durant molts anys. La Concòrdia continua pagant el 40% de les receptes farmacèutiques a tots els socis i compleix, a més, un paper de dinamitzador cultural del municipi. És l'últim bastió del mutualisme local de les comarques gironines.

La mutualitat La Concòrdia va celebrar l'any passat 150 anys. Arran d'aquesta fita, la junta de l'entitat ha preparat una sèrie d'actes commemoratius, l'últim dels quals ha estat una exposició que es pot visitar encara avui diumenge (d'11 a 13:30 h) i per la vigília de Sant Joan de 14 a 19 h) a la sala de la Societat La Concòrdia.

Sabartés explica que també s'està preparant un llibre i l'edició d'un vídeo que recolliran la història, els records i les vivències de la mútua.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia