Societat

L'Ajuntament de Barcelona renuncia a presentar la candidatura dels Jocs d'Hivern del 2026

El govern de Colau creu que l'esdeveniment no és “prioritari” per a la ciutat perquè no gaudeix de prou “consens popular”

Considera que cal apostar per “l'esport de base” i un caràcter “mediterrani”

El primer tinent d'alcalde i portaveu del govern municipal d'Ada Colau, Gerardo Pisarello, ha anunciat aquest dimecres que l'Ajuntament de Barcelona renuncia a presentar la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern del 2026 perquè no gaudeix del “consens popular suficient”. Després de la primera reunió de la comissió de govern i a preguntes dels periodistes, Pisarello ho ha fet públic tot deixant clar que el nou consistori no considera aquesta mena d'esdeveniments “prioritaris”. La seva aposta, ha explicat, passa per “l'esport de base” i un caràcter “mediterrani”. Tot i això, el responsable municipal ha assenyalat que seguiran mantenint “converses” amb el territori.

Barcelona es fa enrere en la cursa olímpica pels Jocs d'Hivern de l'any 2026. Després de dies d'especulacions i malgrat la pressió d'autoritats locals i empresaris del Pirineu perquè l'Ajuntament mantingués la candidatura, el govern d'Ada Colau ho ha descartat.

Així ho ha donat a conèixer aquest dimecres en roda de premsa el nou executiu, que insisteix que no veu aquesta mena d'esdeveniments esportius com a “prioritaris”. “No considerem que sigui l'objectiu d'aquest govern”, ha resumit el primer tinent d'alcalde i portaveu municipal, Gerardo Pisarello.

El número dos d'Ada Colau ha recordat que ja durant la campanya electoral del passat mes de maig, BComú va fer evident el seu rebuig a l'organització dels Jocs Olímpics del 2026, que creu que no gaudeixen del consens “generalitzat” entre la ciutadania. I ha posat un exemple d'aquesta manca de suport popular: el fet que l'anterior alcalde, Xavier Trias, es plantegés la celebració d'una consulta per avalar-ne la celebració. Segons ha dit, Trias “era conscient que no hi havia prou consens a la ciutat” en torn a aquesta candidatura.

Així mateix, el primer tinent d'alcalde ha refermat la “clara” aposta de l'executiu barceloní per l'esport de base i per “tirar endavant” aquells esdeveniments esportius lligats “al caràcter mediterrani” de la ciutat de Barcelona i sempre que estiguin “molt pactats” amb les entitats esportives i socials implicades.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia