Societat

L'esport solidari salva els projectes de Càritas Garrotxa d'aquest any

Diverses proves competitives i populars estan col·laborant de manera decisiva a cobrir els pressupostos en formació, aliments i atenció a gent gran

La recaptació de donacions en esdeveniments esportius, a més de les aportacions d'entitats i empreses en moments concrets, està permetent a Càritas Garrotxa cobrir els pressupostos de diversos projectes socials que té en marxa. El president de l'entitat, Carles Oller, ho ha explicat aquesta setmana en l'acte en què el Club Ciclista Bas, de Sant Esteve d'en Bas, va lliurar a Càritas els diners aportats pels participants a l'última edició de la marxa cicloturista Terra de Remences: 1.500 euros. Com a contraprestació, gent de Càritas van treballar com a voluntaris en l'organització d'aquell multitudinari esdeveniment esportiu. “És una manera d'agrair la seva col·laboració i tenim previst que l'any vinent es repeteixi l'experiència”, va dir el president de l'entitat ciclista, Dani Bosch, satisfet per aquesta primera experiència.

La Cursa pel Cor de la Fageda, la Lletissonada d'en Bas, la BTT d'Oix i la Marxa Nadalenca d'Olot són altres esdeveniments esportius de la comarca que hi estan fent aportacions. Ara per ara, Càritas Garrotxa té en funcionament tres projectes que es nodreixen d'aquestes ajudes. El de formació, en què s'atenen 226 persones, té un pressupost anual de 6.700 euros, i en falten 2.500, una quantitat que compten cobrir d'ara a finals d'any. El d'aliments té un pressupost de 13.700 euros i encara els en fan falta 10.500, però Oller confia que s'hi arribarà perquè estan programades diverses activitats benèfiques per a aquesta línia d'ajudes. El que està més encarrilat és el d'atenció a la gent gran, amb un centenar d'usuaris: costarà 12.100 euros i només en falten mil per ajustar el pressupost. “La nostra societat es mou, s'està anant per feina i veiem que entre tots ens en sortirem”, va concloure Oller.

En l'últim any, Càritas Garrotxa ha atès 729 famílies (2.348 persones). El pressupost del 2014 va ser d'uns 120.000 euros, cobert amb les aportacions de 52 empreses col·laboradores (diners, serveis o espècies), 45 entitats amb qui ha tingut convenis o han fet treball en xarxa i 61 socis particulars. L'entitat té 138 voluntaris.

LA FRASE

La nostra societat es mou, s'està anant per feina i veiem que entre tots ens en sortirem
Carles Oller
PRESIDENT DE CÀRITAS GARROTXA

LA XIFRA

32.500
euros
és el pressupost global dels projectes de formació, aliments i atenció a la gent gran per aquest any
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia