Societat

Un incendi forestal crema 25 hectàrees a Collserola

El foc continua sense control i evoluciona en direcció a Sant Cugat del Vallès

Tres persones han hagut de ser desallotjades

Un incendi forestal crema des de pocs minuts abans de les dues del migdia d'aquest dimecres a la Serra de Collserola a Barcelona. A les cinc de la tarda el foc ja ha cremat unes 25 hectàrees, segons el cos d'Agents Rurals.

El sinistre ha començat per causes que s'estan investigant a l'alçada del barri d'Horta de Barcelona, concretament a zona del Camí de Cal Notari. El vent està desplaçant les flames en direcció a Sant Cugat del Vallès i s'allunya de les zones habitades.

De moment, només afecta una zona forestal però s'ha hagut d'evacuar dues masies aïllades de manera preventiva.

Una persona ha hagut de ser atesa per intoxicació lleu.

A causa del foc, estan tallades en tots dos sentits de la circulació la carretera d'Horta (BV-1415) i la carretera de l'Arrabassada (BP-1417).

Nou dotacions dels Bombers de Barcelona treballen en les tasques d'extinció amb la col·laboració de 14 vehicles (vuit camions d'aigua i sis vehicles lleugers de comandament) i 7 mitjans aeris dels Bombers de la Generalitat.

Estabilitzat un incendi a Montblanc

Els Bombers de la Generalitat han donat per estabilitzat poc després d'un quart de sis de la tarda d'aquest dimecres el foc de vegetació forestal que cremava des de poc abans de tres quarts de quatre a Montblanc (Conca de Barberà).

L'incendi, que està localitzat a la zona del camí de l'Illa a Prenafeta, ha mobilitzat 23 dotacions dels Bombers.

Segons el cos d'Agents Rurals, el foc ha cremat unes 4 hectàrees de vegetació (2,5 hectàrees forestals i 1,5 agrícoles).

Un incendi al voral obliga a tallar la C-1414 a Esparreguera

Els Bombers de la Generalitat han treballat aquesta tarda en un incendi al marge de la carretera C-1414 a Esparreguera (Baix Llobregat). El foc, que s'ha declarat a un quart de dues de la tarda, ha obligat a tallar la via.

L'incendi està estabilitzat des d'un quart de quatre de la tarda i els Bombers continuen remullant la zona afectada.

Segons les primeres estimacions del cos d'Agents Rurals, l'incendi ha afectat tres hectàrees de superfície.

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha emès aquest dimecres, i per cinquè dia consecutiu, una Prealerta del Pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT d'acord amb el risc d'incendi forestal previst per avui.

Amb la prealerta del pla INFOCAT es pretén reforçar els mecanismes de prevenció i vigilància per part dels diferents cossos operatius i es trasllada a la població la demanda d'extremar la prudència sobretot a l'entorn d'urbanitzacions, evitant activitats que puguin generar un incendi forestal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia