Societat

Controlat l'incendi forestal de Collserola

El foc mobilitza una quarantena de dotacions dels cossos d'extinció d'incendis

Les flames cremen 18 hectàrees de vegetació forestal

Els Bombers de la Generalitat donen per controlats els incendis de Montblanc i Esparreguera

Els Bombers de Barcelona han donat per controlat poc després de les sis de la tarda l'incendi forestal que des de primer hora de la tarda d'aquest dimecres crema a la zona de Collserola.

Els efectius d'emergències continuen treballant per extingir un foc que finalment ha cremat 18 hectàrees, segons les dades definitives dels Agents Rurals, una mica menys que les primeres estimacions que donaven 25-30 hectàrees. El mateix cos apunta a una incidència en una línia elèctrica com la possible causa del foc, ja que ha arrencat de manera simultània sota dos suports.

El foc ha començat al costat del Camí de Cal Notari i ha avançat en direcció a Sant Cugat del Vallès a causa del vent i ha obligat a tallar la carretera BV-1415, que enllaça Horta i Cerdanyola.

El flanc que cremava al terme municipal de Barcelona ha estat el primer en controlar-se i posteriorment l'operatiu s'ha concentrat en el front que avançava cap a Sant Cugat.

Les flames no han afectat cases ni urbanitzacions, però s'ha desallotjat tres persones com a mesura de precaució.

Una quarantena dotacions terrestres i mitjans aeris dels Bombers de Barcelona i dels Bombers de la Generalitat (29 dotacions, de les quals 20 són vehicles terrestres i nou són mitjans aeris) han treballat en les tasques d'extinció de l'incendi. L'Ajuntament de Barcelona també ha enviat a la zona camions d'aigua del servei de neteja Barcelona Neta.

El Sistema d'Emergències Mèdiques ha fet arribar a la zona tres ambulàncies preventives.

Controlats els incendis de Montblanc i Esparreguera

Els Bombers de la Generalitat han donat per controlats els incendis de vegetació que aquest dimecres a la tarda han afectat Montblanc (Conca de Barberà) i Esparreguera (Baix Llobregat).

El foc de Montblanc, que s'ha controlat cap a tres quarts de sis de la tarda, ha cremat un total de 4 hectàrees (2,5 hectàrees de massa forestal i 1,5 hectàrees de vegetació agrícola), segons el Cos d'Agents Rurals. El sinistre ha començat cap a tres quarts de quatre de la tarda a prop del camí de l'Illa a Prenafeta. Els bombers han aturat en un primer moment el flanc dret i posteriorment han encerclat el flanc esquerra, la cua i el cap de l'incendi, que ja ha quedat controlat. Catorze dotacions terrestres i quatre mitjans aeris dels Bombers de la Generalitat han treballat en les tasques d'extinció del foc.

L'incendi forestal d'Esparreguera també està controlat tot i que hi segueixen treballant 8 dotacions de Bombers per remullar la zona. Fins a divuit dotacions terrestres i cinc mitjans aeris dels Bombers han treballat en aquest servei. El foc s'ha originat al migdia al marge de la carretera C-1414 i ha obligat a tallar la via i fer desviaments per l'A-2.

Protecció Civil de la Generalitat ha emès avui dimecres, i per cinquè dia consecutiu, una Prealerta del Pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya (Infocat) d'acord amb el risc d'incendi forestal previst per avui.

Amb la prealerta del pla Infocat es pretén reforçar els mecanismes de prevenció i vigilància per part dels diferents cossos operatius i es trasllada a la població la demanda d'extremar la prudència sobretot a l'entorn d'urbanitzacions, evitant activitats que puguin generar un incendi forestal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia