Societat

societat

Banyoles supera tots els rècords del segle i arriba als 43 graus

Banyoles va superar ahir tots els rècords dels últims 100 anys i va registrar temperatures de fins a 43 graus. L'onada de calor va continuar ahir amb més intensitat encara que dissabte i en molts municipis de les comarques de Girona, com ara Navata (42), Anglès (41,9) o Girona capital (41,2), va superar els 41 graus de temperatura, segons les dades del Servei Meteorològic de Catalunya.

Arran d'aquesta situació provocada per una massa d'aire càlid africà, Protecció Civil va elevar fins a 35 –divendres eren 17 i dissabte, 22– el nombre de comarques que estan en situació d'alerta per l'alt risc d'incendis forestals. S'espera que les temperatures altes continuïn avui i demà, i comencin a decaure a partir de dimecres.

Ahir, des de Protecció Civil es va insistir en la necessitat de tenir una actitud prudent i de prendre totes les mesures necessàries per protegir de la calor especialment els nens i la gent gran. També l'Ajuntament de Barcelona va activar l'alerta per l'onada de calor a la via pública i un de concret destinat als col·lectius més vulnerables com ara els sense sostre. Durant tot el dia, un dispositiu amb personal d'emergències va recórrer la ciutat per oferir a la gent que viu al carrer un espai climatitzat per protegir-se de la calor.

redacció

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia