Osona/Ripollès

El Bus Express de Vic a Barcelona començarà a circular aquest agost

Sagalés doblarà el nombre de viatges i a les hores punta sortirà un autocar cada 10 minuts.

Entre Vic i Barcelona hi ha 68 quilòmetres. Fins ara, els dies feiners, cobrien aquesta distància 19 busos d’anada i 19 de tornada. A partir de setembre, però, hi haurà 39 viatges diaris per cada sentit. Els dissabtes, diumenges i festius en seran 9, el triple dels actuals. És el resultat de la implantació del Bus Express, que entre setmana enllaçarà la capital d’Osona i la de Catalunya amb sortides cada 10 o 15 minuts.

Aquest servei d’autocar ràpid estarà operatiu a partir del 17 d’agost. Tractant-se, però, d’un mes de vacances per a molts, ho farà només amb 8 expedicions noves els dies laborables, un total de 17 per anar i 17 per tornar de Barcelona.

Al setembre, amb l’increment de freqüències més pronunciat, sortiran busos en intervals inferiors a un quart durant les hores punta. Entre 3/4 de 6 i 3/4 de 8 del matí, per exemple, hi haurà 11 viatges en direcció a Barcelona. Pel que fa als trajectes, la majoria seran de 55 minuts, el temps que es tarda a arribar a la Sagrera, al peu de la Meridiana. Aquesta és la parada que utilitzen el 70% d’usuaris de la línia.

A Vic, el Bus Express farà tres parades. La de l’estació d’autobusos hi serà permanentment, tant per anar com per tornar. Pel trajecte d’anada, la segona aturada serà a La Poncella i, en canvi, a l’hora de tornar el bus pararà al pont del Blanqueig. D’aquesta manera no s’elimina la parada al passeig de la Generalitat, que fan servir el 9% dels viatgers, però l’autocar tampoc ha de fer volta quan torna de Barcelona a Vic.

De l’Express també se n’haurien de beneficiar els usuaris d’aquesta línia a Sant Pere, Torelló i Manlleu, ja que Sagalés, la concessionària, incrementarà el nombre d’autocars llançadora fins a Vic. El bitllet, a més, integrarà tots els transports, per una mica més de 4 euros.

Tots els busos de la línia seran accessibles per a persones amb mobilitat reduïda. A banda d’això, com els actuals, oferiran premsa gratuïta i, durant el segon semestre de 2015, incorporaran Wi-Fi. També està previst instal·lar a l’estació de Vic panells amb informació real sobre arribades i sortides.
La línia, batejada com l’e-12, es va presentar a Vic dimecres a la tarda. Va ser-hi el secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, que va destacar que l’Express “resoldrà definitivament una de les grans mancances d’Osona”. Vist l’èxit de les línies regulars (372.845 viatgers cada any), Font va anunciar que la Generalitat no descarta sol·licitar futures ampliacions de l’e-12 a Sagalés. Anna Erra, per la seva banda, va celebrar la millora de mobilitat pels osonencs. “Per fi aconseguim un transport del segle XXI”, afirmava. L’alcaldessa de Vic també va parlar de “facilitat, comoditat i d’un augment de la qualitat de vida”. Al seu parer, l’Express també pot revertir a la inversa, engrescant “gent de Barcelona a venir cap aquí”.

La notícia completa a El 9 Nou
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia