Vallès Oriental

INFORME SOBRE LA CONCA DEL BESÒS

Bigues i Riells reclamarà solucions a l’ACA pels abocaments d’aigües residuals

Els govern d’ERC, BiRSíP i el PSC es reunirà amb l’ACAal setembre

L’any 2013, el grup municipal d’ERC de Bigues i Riells va presentar un informe que detectava almenys deu punts del municipi on es produïen abocaments d’aigües residuals i fecals en alguns torrents, i, fins i tot, al riu Tenes, per culpa de l’estat deficient de la xarxa de clavegueram.

Aquella denúncia pública va servir per treure a la llum el problema i perquè l’Ajuntament i l’ACA reconeguessin els problemes i anunciessin algunes actuacions que no van arribar. En l’últim pressupost aprovat, hi figura una partida dedicada a solucionar aquests problemes, però encara no s’ha executat.

Dos anys després, les eleccions van col·locar ERC al govern i ara, l’alcalde, Joan Galiano, avança que al setembre es reuniran amb l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per trobar solucions i concretar les mesures. “Posarem sobre la taula quines són les mesures que creiem que s’han de dur a terme en un tema que, per nosaltres, és un dels prioritaris en l’àmbit mediambiental”, explica.

La data exacta de la reunió encara està per concretar, tot i això, l’Ajuntament no prendrà cap decisió sense la valoració dels tècnics de l’ACA. “Necessitem el cop de mà de l’ACA. Entenem que són ells i els tècnics de l’Ajuntament qui han de decidir els punts més greus que s’han de tractar abans”, explica l’alcalde, que també ha detallat el calendari per solucionar aquestes anomalies a la xarxa de clavegueram. “Primer cal informar i repassar els punts problemàtics, després, acordar una sèrie d’actuacions concretes, saber d’on sortiran els diners i tirar endavant les solucions”.

Els deu punts que va detectar l’informe d’ERC l’any 2013 eren a la Vall Blanca, al carrer del Llorer, al pont de l’avinguda Francesc Maspons, a la depuradora, al polígon industrial de Can Barri, a la rotonda de Can Flix, a la Baliarda, al carrer Llobregat-Bosc de Maspons, a Can Regasol i al Castell de Montbui.

La notícia completa a El 9 Nou
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia