Societat

Antoni Carné, activista cultural

Era el president fundador de l'Ens de l'Associacionisme Cultural Català

L'activista i promotor cultural Antoni Carné i Parramon (Sant Vicenç de Castellet, 1954) va morir ahir a Barcelona als 60 anys després d'una llarga malaltia. President fundador de l'Ens de l'Associacionisme Cultural Català, confederació que engloba més de trenta federacions de cultura popular (geganters, sardanistes, falcons, cors de Clavé...), va estar al capdavant d'aquesta entitat al llarg de deu anys, fins a principi del 2015. Amb aquest càrrec va promoure el Primer Congrés de l'Associacionisme Cultural Català, entre el 2007 i el 2008, i va aconseguir el reconeixement de l'ens com a ONG acreditada per la Convenció per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial de la Unesco.

Arquitecte tècnic de formació, des de ben jove es va interessar pel voluntariat i també va presidir la Federació de Cors de Clavé, del 2001 al 2009. En un comunicat, l'ens ha considerat que la mort de Carné “és una pèrdua per l'associacionisme cultural català, al qual des de ben jove ha dedicat el seu temps i esforços”.

La cerimònia de comiat tindrà lloc avui a les 15.30 h, al Tanatori de la Ronda de Dalt de Barcelona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia