Osona/Ripollès

L’Ajuntament de Torelló prohibirà a finals d’any la circulació de camions de gran tonatge pel centre

Els camions de gran tonatge no podran circular pel centre de Torelló a partir del desembre. Tot i que la mesura estava pressupostada per a principis de l’any que ve, l’equip de govern ho avançarà.

Amb la restricció, es volen evitar els problemes de manteniment de carrers, de seguretat i de sorolls que generen aquests vehicles, que majoritàriament tenen com a orígen o destinació els polígons industrials.

S’han fixat uns itineraris que hauran de fer servir els camions grans, en principi de més de cinc tones, per arribar als polígons industrials. Els canvis més importants s’han de produir per adreçar-se al de Puigbacó, situat dins del nucli urbà. El recorregut que marcarà l’Ajuntament passa per fer la circumval·lació de Torelló utilitzant la variant de la Vall del Ges, i entrar a través del carrer Balmes i el pont de Malianta. Així s’evitarà el trànsit de camions que hi ha actualment al carrer Camprodon.

Si és necessari, els vehicles que vagin a Puigbacó i vinguin de la C-17 per Conanglell podran passar per davant de Les Serrasses, on el setembre de l’any que ve ja hi ha d’haver la rotonda que substituirà les actuals illetes, i després agafar el carrer Balmes des de la plaça Sant Fortià.

Als altres tres polígons de Torelló l’accés és més fàcil, perquè estan a prop de la C-37, en el cas del Mas Les Vinyes i la Caseta, i de la C-17, en el cas de Matabosch i del Castell. De moment no s’han fixat quines seran les sancions que s’aplicaran als tràilers que circulin sense permís fora de les zones permeses. Un cop hagi passat el termini d’informació, començaran les multes.

La notícia completa a El 9 Nou
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia