Societat

Manifest dels alcaldes en defensa dels bous

Els alcaldes del Montsià impulsen un manifest per defensar la festa dels bous i la diversitat d'opinions en aquest tema. En una reunió extraordinària ahir al Consell Comarcal del Montsià, alcaldes i regidors dels dotze municipis van pactar la redacció d'un manifest, que emetran avui i oferiran a la comarca del Baix Ebre perquè s'hi adhereixi. Després de més d'una hora de reunió, els alcaldes van acordar que cada poble ha de gestionar la situació per mitjà de les comissions taurines, a les quals demanen “un esforç encara més gran del que ja fan”. Josep Maria Lleixà, alcalde de Mas de Barberans, on es van viure els darrers incidents entre protaurins i antitaurins, va denunciar els insults, els atacs informàtics i l'assetjament telefònic que estan patint les institucions municipals i els veïns del poble i va demanar que no es “criminalitzi” el seu municipi, el territori i la festa.

Per la seua banda, la presidenta del Consell Comarcal del Montsià, Carme Navarro, va fer una crida als aficionats perquè permetin l'enregistrament d'imatges dels correbous per part de les protectores d'animals. “No se'ls ha d'oferir un espai concret per enregistrar els bous, han de poder-ho fer en normalitat”, va dir en declaracions a l'ACN Navarro, que també va destacar que les festes amb bous s'han “reconduït” en els últims anys. D'altra banda, el ple de l'Ajuntament de Mas de Barberans va aprovar ahir un manifest de condemna de les agressions que van rebre dues animalistes.

Per la seua banda, l'Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de l'Ebre ha convocat una reunió dissabte a Santa Bàrbara per “tranquil·litzar” els aficionats i aconsellar les comissions sobre com han d'actuar per evitar aldarulls. El president de l'agrupació, Joaquim Martí, sosté que no es pot barrar el pas a les activistes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia