Societat

Califòrnia eleva als 21 anys l'edat legal per fumar

Juntament amb Hawaii són els dos estats dels EUA que fixen l'edat més gran

El govern estatal deCalifòrnia, als Estats Units, ha elevat de 18 a 21 anys l'edat legal per poder fumar, en el marc d'un conjunt de mesures legislatives que també regulen les cigarretes electròniques, segons informa el diari Los Angeles Times.

Després de l'aprovació per part del Senat estatal el passat 10 de març, el projecte de llei només estava pendent de la firma final del governador de Califòrnia, el demòcrata Jerry Brown, que ha firmat aquest dilluns la nova norma.

Així, Califòrnia, l'estat més poblat dels EUA amb 39 milions d'habitants, s'ha unit a Hawaii, que també ha posat límit en els 21 anys, per convertir-se en els dos estats de tots els EUA amb l'edat requerida per a fumar més elevada.

Aquest nou paquet de mesures sobre el tabac ha estat aprovat malgrat el rebuig de la majoria de legisladors republicans.

El senador demòcrata Ed Hernández que ha estat l'impulsor de la iniciativa per elevar l'edat per fumar, va assenyalar al març que la mesura salvarà vides perquè provocarà que menys adolescents comencin a consumir tabac. També va assegurar que la “ferotge” oposició de la indústria del tabac a aquest projecte de llei mostra que el seu model de negoci es basa en “promocionar i vendre aquest verí als nostres fills”.

A més, la regulació californiana sobre les cigarretes electròniques en prohibirà el seu ús en restaurants, teatres, cinemes i altres llocs públics, on el tabac tradicional ja estava vetat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia