Societat

política internacional

CRISI HUMANITÀRIA

Acnur xifra en 880 els immigrants i refugiats morts la setmana passada al Mediterrani

Denuncia que els traficants sobrecarreguen les embarcacions, que en molts casos no són aptes per navegar

Uns 880 immigrants i refugiats van morir la setmana passada en els naufragis de diverses embarcacions en aigües del Mediterrani pròximes a Líbia, segons el balanç ofert aquest dimarts per l'Alt Comissionat de l'ONU per als Refugiats (ACNUR).

El portaveu d'Acnur, William Spindler, ha aclarit que el recompte es basa en la informació aportada pels supervivents que han estat traslladats a Itàlia.

Aquestes dades mostren que el 2016 és “especialment mortífer”, ha ressaltat el portaveu, ja que unes 2.510 persones haurien perdut la vida en la travessia al Mediterrani per arribar a Europa, en comparació de les 1.855 registrades en el mateix període el 2015.

En total, segons les dades d'Acnur, 204.000 persones han arribat per mar en els cinc primers mesos de l'any a Europa.

Segons les dades publicades per l'Organització Internacional per a les Migracions (OIM), la xifra total d'arribades és de 209.865, 203. 973 per mar i 5.892 per terra, mentre que els morts o desapareguts al Mediterrani serien de 5.892.

Els traficants estan “omplint de persones les embarcacions que a penes són aptes per navegar i en molts casos no estan preparades per fer la travessia”, ha explicat el portaveu, citat per Reuters.

“El que passa és que tan aviat com surten de la costa truquen els equips de rescat i llavors els serveis de rescat vénen i els salven”, ha relatat.

“És una carrera contrarellotge per arribar allà abans que les embarcacions s'enfonsin i en alguns casos s'arriba massa tard”, ha lamentat.

Metge Sense Fronteres

Diumenge passat Metges Sense Fronteres va xifrar el nombre de morts en més de 900, quantitat similar a la que ara ha fet referència ACNUR#.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia