Societat

transports

vaga

Acaba la vaga de la tarda al Metro de Barcelona amb un descens de validacions del 33%

Transports Metropolitans de Barcelona explica que no ha calgut aplicar mesures de regulació del passatge

La franja de la tarda del segon dia de vaga al Metro de Barcelona ha acabat a les 18.00 h. Des de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) s'explica que, en general, la xarxa ha absorbit sense dificultats el passatge, sensiblement més baix de l'habitual, i no ha estat necessari aplicar mesures de regulació. Les dades provisionals de validacions indiquen que entre les 16.00 h i les 18.00 h el descens de validacions respecte d'un dia feiner normal ha estat del 33%. En l'acumulat des de les 05.00 h fins a les 18.00 h, la reducció de passatge se situa en el 24%.

Al llarg del dia d'ahir, primera de les quatre jornades de vaga convocades per la plantilla, es va registrar un 22% menys de validacions de les esperades en un dia feiner, percentatge equivalent a més de 280.000 viatges no realitzats.

Pel que fa al servei, s'ha prestat d'acord amb el decret de mínims del departament de Treball, Afers Socials i Famílies, que fixava un 40% de l'oferta per a la franja de les 16.00 h a les 18.00 h.

TMB alerta que entre les 18.00 h i les 20.30 h el servei també és inferior a l'habitual a la tarda d'un dia laborable, ja que a les 20.30 h comença una nova franja de vaga i no hi ha temps material per fer la sortida i la retirada ordenada dels trens que no tinguin assignats serveis mínims.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia