Societat

L'ascens del CF Reus comportarà un impacte econòmic de més de 5 milions d'euros a la ciutat

Que el CF Reus Deportiu competeixi enguany a la categoria de plata comportarà un impacte econòmic a la ciutat de 5.172.937 euros a la ciutat. És una de les principals dades extretes de l'estudi que ha fet la Cambra de Comerç de Reus i que ha estat presentat aquest dimarts. La metodologia emprada se sustenta en el càlcul de quatre factors determinants: Efecte directe, indirecte, de transferència de pressupost i mediàtic.

Pel que fa a l'efecte directe,  l'estudi calcula una dada estimada de 3.500 espectadors per partit a l'Estadi Municipal. Un 74% correspondrien a abonats, un 10% a invitacions i passis de cortesia i un 16% a càrrec directe d'espectadors que no són abonats. D'aquests últims, es calcula que el 40% procedeixen de poblacions que no són Reus ni la seva àrea de proximitat. Aquest fet suposarà una mitjana de 230 espectadors de fora de la ciutat, amb un total de 4.830 assistents de fora vila durant la temporada.

Del nombre d'assistents forans -entre integrants de la plantilla rival, àrbitres, periodistes i aficionats- destaca que com a mínim un 15% pernocta una nit a la ciutat amfitriona del partit. D'aquesta forma, s'estima que els ingressos dels hotels per temporada són de 289.850 euros. Pel que fa a restauració, un dels altres sectors beneficiats per l'afluència d'aficionats i professionals, generarà una despesa de 108.570 euros. Pel que fa a comerç, bars, cafeteria i transport, l'estudi distingeix els partits celebrats en dia laborable dels disputats en diumenge. L'estimació de les despeses d'un encontre que no sigui diumenge serà de 143.520 euros, mentre que en festiu, 49.680. D'aquesta forma, s'estima que el resum d'ingressos per temporada per assistència forana és de 621.776 euros.

La notícia completa a Reus Digital
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia