L'Audiència arxiva el cas de l'assassinat, el 2003, de l'amo d'un bordell de Tordera

El 2006 la Policía Nacional va detenir tres sospitosos però no s'han trobat prou indicis per jutjar-los

Josep Carbonell, d'una coneguda família de carnissers de Tordera, va muntar el prostíbul Club Rosa, que regentava amb la seva exdona Rosa Maria Abellán. El 8 de gener del 2003, quan tenia 38 anys, algú li va clavar una brutal pallissa i després el van deixar abandonat en una zona boscosa de Can Burgada, on el van trobar mentre agonitzava. Va morir unes quantes hores després a l'hospital de Girona. Els Mossos d'Esquadra, que feia poc que havien assumit les competències en seguretat ciutadana al Maresme, es van fer càrrec de la investigació, però no van resoldre el cas. El 2006, la Policía Nacional de Lloret de Mar va aportar al jutjat un testimoni protegit que van anomenar TP-1.000 i que el jutjat va rebatejar TP-2, que assegurava que la nit del crim havia vist com tres homes, que anomenava Toni, Rafa i El Peque, havien apallissat l'home i l'havien carregat en un cotxe que conduïa Toni.

Un cop identificats els tres sospitosos, Antoni Bundó, un empresari de la Selva, dedicat a la compravenda de vehicles, i dos expresidiaris, Rafael Pérez Escot i Jorge la Hoz Magdaleno, tots tres clients del Club Rosa, van ser detinguts i posats a disposició judicial. Al jutjat, van admetre que coneixen la víctima, però van negar que tinguessin cap relació amb el crim. Però hi va haver un error que va destarotar la investigació: la Policía va detenir i presentar al jutjat Jorge la Hoz Magdaleno, pensant que era El Peque, que havia anomenat el testimoni protegit, mentre que en realitat el sospitós era el seu germà José Luis la Hoz Magdaleno. Aquest finalment va ser localitzat a Andalusia i se li va prendre declaració al jutjat de Coria del Rio (Sevilla). Va assegurar que la nit del crim no havia estat al Club Rosa. Curiosament, però, la seva imatge apareix en els enregistraments de les càmeres de seguretat del Club Rosa del dia de l'assassinat.

Dos mesos després de les detencions, el setembre del 2006, el jutjat va arxivar el cas. Les acusacions particulars, exercides per dues branques de la família de la víctima, van presentar recurs contra l'arxivament i l'Audiència de Barcelona va ordenar el 2007 al jutjat d'Arenys que es tornés a obrir la causa per fer les diligències que demanaven les acusacions. Consideraven José Luis la Hoz el principal sospitós, van demanar al jutjat que es tornessin a visionar els enregistraments i que es fessin d'altres proves com anàlisis per trobar restes d'ADN al cotxe que, segons el testimoni, va servir per traslladar Carbonell després d'apallissar-lo. També que s'interrogués una prostituta que es diu Susana, que era a Guadalajara. L'informe de la Policía Nacional apuntava que Toni, després d'abandonar Carbonell malferit al bosc, estava molt nerviós i va rondar pels prostíbuls de la zona, i va acabar dormint al pis d'aquesta prostituta, que llavors treballava al prostíbul La Perla de Lloret. Per això, es considerava que el testimoni de la dona és clau. Però després de mesos de mantenir la causa oberta sense avançar en les investigacions, el jutjat d'Arenys va dictar la conclusió del sumari i ara l'Audiència de Barcelona ha dictat l'arxivament provisional.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.